Limonada cu pepene verde, un deliciu răcoritor

limonada cu pepene verde

Temperaturile ridicate fac ca organismul să se deshidrateze mult mai repede, motiv pentru care este nevoie ca în perioadele caniculare să consumăm mai multe lichide decât în mod obișnuit. Astfel, apa, sucurile din fructe sau limonadele reprezintă cea mai bună alegere pentru a ne răcori în zilele în care căldura devine aproape insuportabilă.

Hidratarea este cuvântul de bază în zilele de vară, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să consumăm doar apă. Pentru a trece mai ușor peste schimbările de temperatură, îți poți încânta simțurile cu băuturi naturale, pe bază de fructe. O astfel de băutură este limonada cu pepene verde, care este un adevărat deliciu.

Cum prepari limonada cu pepene verde?

Limonada cu pepene verde este o variantă îmbunătățită a celei clasice, iar prepararea ei este cât se poate de simplă.

Ingrediente:

  • 700 de grame de miez de pepene verde
  • 1 lămâie
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 200 ml de apă

Mod de preparare:

Înainte de a te apuca de prepararea limonadei, asigură-te că ai îndepărat toți sâmburii din miezul de pepene verde. Odată rezolvată această problemă, adaugă miezul de pepene într-un blender, iar peste el pune zeama de la o lămâie. În paralel, fierbe apa cu zahărul și lasă-le să se răcească. După ce amestecul format din apă și zahăr s-a răcit, adaugă-l în blender peste celelalte ingrediente și amestecă totul. Pentru a obține o limoandă rece, adaugă în pahar și câteva cuburi de gheață sau lasă limoanda la frigider preț de câteva minute.

Bianca Hriscu

Foto: shuuterstock.com

Citește și:

Limonada care tratează depresia mai eficient că medicamentele! Cum să o prepari acasă

3 cocktailuri simple, care te vor răcori vara aceasta

Dieta detox de 7 zile. Slăbești 7 kilograme și scapi de toxine

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse