Depozitezi apa în sticle mai vechi? Acest obicei îți poate cauza probleme grave de sănătate

Ce se întâmplă dacă depozitezi apa în sticle mai vechi

Atunci când cumpără apă, oamenii aleg de cele mai multe ori sticlele de 5 litri, asta pentru a se asigura că nu trebuie să meargă de fiecare dată la cumpărături. Chiar dacă acestă variantă este mai comodă, apa nu poate fi consumată din aceste recipiente, ci trebuie depozitată în sticle mai mici.

Fiecare dintre noi avem acasă sticle mai vechi pe care le păstrăm tocmai pentru a depozita apa în ele. Chiar dacă este un obicei comun, cercetătorii trag un semnal de alarmă și ne avertizează că acesta ne poate cauza probleme grave de sănătate.

Ce se întâmplă dacă depozitezi apa în sticle mai vechi?

Sticlele mai vechi pe care le folosim pentru a depozita apa reprezintă un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Astfel, studiile realizate de cercetători au demonstrat că aceste recipiente conțin mult mai multe bacterii decât jucăria animalului de companie. Oamenii de știință au analizat sticlele din care consumă apă atleții, iar rezultatele sunt cu adevărat îngrijorătoare. În sticla de apă au fost găsite 313,499 de bacterii, în timp ce pe suprafața jucăriei unui câine există 2,937  de bacterii.

Care sunt cele mai periculoase sticle?

Atunci când vine vorba despre acumularea bacteriilor, există câteva modele de sticle care prezintă un risc ridicat de îmbolnăvire. În top se află sticlele cu dop antiscurgere. În urma testelor, pe suprafața acestora s-au găsit cele mai multe bacterii. Periculoase pentru sănătate sunt și sticlele cu dop normal, germenii fiind prezenți și în interiorul acestora, potrivit thesun.co.uk.

Printre bacteriile pe care cercetătorii le-au descoperit pe suprafața sticlelor se numără și bacteria E. coli. Acesta este foarte periculoasă pentru sănătate și poate duce la apariția unor probleme grave de sănătate, întreg organismul fiind dat peste cap.

Astfel, oamenii de știință ne recomandă să nu folosim o perioadă lungă de timp sticlele mai vechi pentru depozitarea apei. Dacă vrem să ne asigurăm că sănătatea noastră nu este pusă în pericol, putem depozita apa în sticle cu dop de plută.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Testul care ajută la prevenirea cancerului, disponibil și în România

10 lucruri din casă pe care uităm mereu să le curățăm

Trucul care te ajută să cureți rapid tigăile arse

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse