Surprinzătoarea alergie la… frig

Odată cu scăderea temperaturilor, pe corp pot apărea semne ca de urticarie. Însă urticaria nu este cauzată de contactul organismului cu o substanță sau un aliment, ci de… expunerea la frig! 

Explicațiile nu sunt clare în ceea ce privește reacția ocazională a organismului la temperaturi scăzute. S-ar presupune că „de vină' este sistemul imunitar care, neștiind să reacționeze „normal' la contactul cu frigul, declanșează o reacție asemănătoare celei alergice.

Astfel, pe corp poate apărea o urticarie sau pot apărea porțiuni de piele umflate, pur și simplu, ca niște gâlme. Această alergie nu se manifestă doar la contactul cu temperatura scăzută a mediului înconjurător. Poate să apară și atunci când ții în mână ceva foarte rece sau la contactul cu apa de o temperatură scăzută.

Tocmai de aceea, dacă o persoană care are o astfel de afecțiune, fără să știe, și se aruncă în apa de o temperatură scăzută, există un risc mare de înec. Și asta pentru că persoana respectivă și-ar putea pierde cunoștința.

Alergia la frig –  cui ne adresăm?

Dacă suspectezi că reacțiile alergice ale pielii, care includ:

– erupții;

– mâncărimi;

– porțiuni umflate de piele;

– zone dureroase ale pielii

însoțite sau nu de o stare de oboseală și frecvență cardiacă schimbătoare – sunt de la contactul cu frigul, cel mai bine te adresezi medicului alergolog sau dermatolog.

Acesta îți va recomanda, în primă instanță, un tratament antihistaminic, care să reducă din manifestările la nivelul pielii. Până la acest moment, nu există un tratament care să te scape de această afecțiune. Uneori, pe măsura înaintării în vârstă, s-a constatat că manifestările ei pot dispărea sau pot fi reduse considerabil.

De asemenea, recomandarea medicilor este să reduci timpul petrecut la temperaturi scăzute. Iar dacă acest lucru nu este posibil, să te îmbraci cu îmbrăcăminte cât mai groasă, care să acopere cât mai mult posibil din piele.

Citește și: Jamila, faimoasa vloggeriță, bună de plată

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate