Jamila, faimoasa vloggeriță de cooking, este bună de plată!

Două vloggerițe cunoscute în lumea gastronomiei autohtone au ajuns să se lupte în instanță pentru o rețetă de ecleruri. Jamila, de la Jamila Cuisine, a dat-o în judecată pe Laura Laurențiu, cerându-i bani. Motivul? Aceasta a raportat-o la YouTube pentru o rețetă, iar suspendarea video-ului a dus la piederi de venituri semnificative, spune Jamila.

Jamila, de la Jamila Cuisine este cea mai cunoscută vlogerriță din România. Canalul ei de Youtube are peste un milion de abonați care îi urmăresc și îi pun în aplicare rețetele ei. Laura Laurențiu, pe de altă parte, are o comunitate mai mică, dacă e să o comparăm cu a Jamilei, însă, la rândul ei, cu mulți urmăritori: peste 200.000 de persoane. În plus, Laura Laurențiu are o carte de bucate publicată la Ed. Curtea Veche, „Duminica la prânz. Rețete care aduc familia împreună'.

Jamila și Laura Laurențiu, conflictul din bucătărie

Cum a pornit acest conflict? Se pare că Laura Laurențiu a deschis ostilitățile. Aceasta a acuzat-o pe Jamila că i-a furat rețeta, numind-o „hoața de rețete'. Mai exact, este vorba despre o rețetă de ecleruri la tavă, pe care nimeni până la Laura Laurențiu nu o făcuse. Jamila a reprodus rețeta într-una din filmările sale. Adică filmarea pe care Laura Laurențiu a raportat-o pe Youtube, alături de alte două, după cum a precizat chiar ea. Cei de la cunoscutul canal de videoclipuri au suspendat video-ul Jamilei pe o perioadă de câteva zile. Drept urmare, Jamila a decis s-o dea în judecată pe Laura Laurențiu, cerându-i 5000 de euro daune.

Verdictul magistraților de la Tribunalul București a respins acuzațiile aduse de Jamila. Mai mult, au obligat-o pe aceasta să suporte cheltuielile de judecată de aproximativ 1000 de euro. Decizia magistraților a fost deja contestată de avocații Jamilei.

De ce sunt aceste ecleruri speciale?

Conform Laurei Laurențiu, citată de publicația Capital, rețeta ei, spre deosebire de cea clasică, este una la tavă. Adică o singură prăjitură cu dimensiunea de 38/28 cm care după coacere este acoperită, și nu umplută cu cremă, apoi decorată cu un strat de frișcă bătută.

Citește și: Andra, certată de fanii din online: „Arăți…'

Foto: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete