Spumă marmorată de ciocolată
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/04/spuma.jpg)
E atât de uşor de făcut şi nici nu e nevoie să stea la frigider înainte de a o servi. • 6 porţii • Gata în 15 minute, 654 calorii per porţie • 55 g
■ 200 g ciocolată cu lapte
■ 300 ml frişcă lichidă
■ 250 g mascarpone sau brânză proaspată de vaci
■ 2 linguri zahăr tos
■ 2 linguriţe esenţă de vanilie
■ 2×35 g batoane de cereale
Mod de preparare
1 Topeşte ciocolata ruptă bucăţi la bain marie.
2 Între timp, bate frişca spumă cu ajutorul telului electric, până când se întăreşte. Încorporează mascarpone, zahărul şi vanilia.
3 Pune vasul cu ciocolată topită deoparte, rupe batoanele de cereale bucăţi mici şi combină cu ciocolată aproape toată cantitatea de batoane. Combină cu frişcă.
4 Porţionează în 6 boluri mici şi serveşte presărată cu restul de crocant. Serveşte imediat!