Spuma de ciocolata

Ingrediente:

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 80 g ciocolata
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri de alcool (Cointreau, whisky)
  • ciocolata rasa, pentru ornat
  • sos de vanilie, pentru servit

Mod de preparare:

1 – Frecati galbenusurile cu zaharul si apoi adaugati laptele racit. Fierbeti la bain-marie, amestecand incontinuu, pana cand crema imbraca lingura. Adaugati ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza.

2 – Inmuiati gelatina in apa rece, topiti-o si adaugati-o peste compozitie. Adaugati si alcoolul. Amestecati totul cu frisca batuta.

3 – Compozitia rezultata se toarna in forme (piramide) si se da la rece. Dupa ce s-a intarit, se scoate din forma si se glaseaza cu ciocolata rasa.

Se serveste pe farfurie, cu sos de vanilie si ciocolata.

Acest material a fost realizat cu sprijinul Bucharest Marriott Grand Hotel.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri