Soluții rapide contra intoxicațiilor

228MFE

Intoxicațiile reprezintă un pericol real pentru viața unei persoane, de aceea este important să știm cum să acordăm primul ajutor în cazul unei intoxicații, imediat ce am sunat la numărul de urgență 112.

Pentru a nu intra în panică, în caz de intoxicație, îți oferim câteva soluții salvatoare, până la intervenția medicului.

1. Verifică și susține funcțiile vitale

După ce ai verificat funcțiile vitale (respirația, tensiunea arterială, temperatura), o primă măsură în tratamentul intoxicațiilor este grăbirea eliminarii toxinelor prin: spălături gastrice, administrarea de diuretice, laxative.

Se mai aplică imediat tratamentul de susținere a funcțiilor vitale: resuscitarea cardio-respiratorie, oxigenoterapia, ventilația artificială, reechilibrarea hidroelectrolitică.

2. Scoate victima din mediul toxic

Un lucru foarte important de făcut, atunci când avem de-a face cu un caz de intoxicație prin inhalare, este acela de a scoate victima din mediul nociv și a administra oxigen pe mască. Apoi se pot administra diverse medicamente antagoniste competitive, care acționează ca antidoturi pentru substanțele inhalate/ingerate.

3. Aplică un antidot

Un antidot fizic, în caz de intoxicație, este cărbunele activat care absoarbe pe suprafața sa toxicul din organism.

Infuzia din pin ajută la eliminarea substanțelor nocive din organism. Aceasta se poate prepara turnând o cană de apă fiartă peste două lingurițe de plantă uscată. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se bea cald, câte trei-patru căni.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate