Singurătatea are și părți bune. Iată care sunt acestea!

Acceptă singurătatea

În timp ce unele persoane gestionează bine perioadele de singurătate, altele se simt copleșite de acest statut. Dacă te afli în cea de-a doua categorie, învață să privește partea bună a singurătății. 

Cu siguranță, a fi singur într-un anumit moment al vieții este o provocare pentru toată lumea. Însă dacă unora le vine ușor să gestioneze schimbările care vin la pachet cu această situație nouă, alții se simt copleșiți. Și totuși lucrurile nu sunt atât de sumbre precum par. Iată câteva dintre părțile pozitive ale singurătății.

Singurătatea înseamnă schimbare

Iar lecția pe care trebuie să o înveți este să accepți schimbarea. Fie că aceasta a venit ca urmare a unei despărțiri/divorț, a unui deces, a plecării copiilor la facultate sau a oportunității unui loc de muncă în alt oraș (doar câteva exemple), singurătatea aduce cu sine și schimbări care s-ar putea să-ți surâdă. Și dacă tot vorbim despre schimbări, o metodă de a le face față este să ții un jurnal. Simplul fapt de a-ți așterne pe hârtie gândurile te ajută să le clarifici și să privești cu optimism provocările zilei. Alocă-ți câte 20 de minute în fiecare dimineață scrisului. La final, fie poți păstra notițele pentru a le reciti după o perioadă de timp, fie le poți arunca. Acest obicei te va elibera de tensiunea unui nou început de zi.

Învață să te simți bine

A te simți bine poate fi ceva spontan, însă în unele situații este nevoie de exercițiu și la acest capitol. Spre exemplu, orele de sport (organizate sau doar o simplă alergare în parc) au efecte uimitoare asupra psihicului, însă cel  mai greu este să te mobilizezi să faci acest lucru. Adună-ți toată voința de care poți da dovadă în aceste momente și fă acel prim pas. Vei vedea ce bine te vei simți după!

Redescoperă-te

Poate că ți se pare lucrul cel mai greu de realizat, însă descoperirea și redescoperirea de sine au loc în singurătate. Reevaluează-ți prieteniile, plăcerile, principiile, tot ce ține ne propria persoană. Iar la final, când vei trage linie, vei vedea ce satisfăcător este să descoperi că ești mândră de tine și de alegerile tale.

Foto: Shutterstock

Vezi și:

De ce unora le place singurătatea

Spune-mi ce zodie ești ca să-ți spun ce frici ai

Spiritualitate: rugăciunea femeii singure

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate