Sfântul Ciprian – tradiții și mesaje de Sfântul Ciprian

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 2 octombrie pe Sfântul Ciprian, acesta fiind recunoscut pentru puterea sa de a alunga forțele răului și de a dezlega vrăji și blesteme.

Numele Sfântului Ciprian este purtat de mulți români, motiv pentru care astăzi este prilej de sărbătoare în foarte multe familii. Tot astăzi, cei care au probleme și nu reușesc să găsească o rezolvare pentru acestea, se pot ruga Sfântului Ciprian, care va alunga orice lucrare diavolească.

Cine a fost Sfântul Ciprian?

Ciprian a fost unul dintre cei mai însemnați vrăjitori din vechime. Deși era faimos pentru vrăjile sale, fiind slujitor al zeului păgân Apolo din Antiohia, Sfântul Ciprian a trăit un moment în care a realizat că nu aceasta este calea pe care trebuie să o urmeze. Mai exact, un tânăr păgân pe nume Aglaid s-a îndrăgostit de o tânără numită Iustina. Pentru că aceasta nu îi împărtășea sentimentele, tânărul Aglaid a apelat la vrăjile lui Ciprian, dar care nu au avut efect și asta pentru că Iustina lupta împotriva lor prin rugăciune, post și semnul sfintei cruci. Văzând acestea, Sfântul Ciprian a realizat că drumul pe care se află este unul greșit și a decis să se boteze, luptând din acel moment împotriva farmecelor și vrăjitoriilor. Acesta a fost momentul când Ciprian s-a convertit la creștinism. Printr-o minune dumnezeiască, a primit credința în Hristos. A fost hirotonit mai întâi diacon, apoi preot și în cele din urmă Episcop în cetatea Antiohiei. Pe locul Antiohiei se află astăzi un orăşel turcesc numit Antakiyah. Aşezat pe malurile râului Orontes din Asia Mică, el face parte din actuala republică turcă.

Obiceiuri și tradiții de Sfântul Ciprian

În anul 1790, mâna dreaptă a Sfântului Ciprian a fost adusă pe teritoriul țării noastre, ea se află astăzi în Biserica Zlătari din București. Ctitorie a Spătarului Mihail Cantacuzino, Biserica Zlătari din Bucureși a fost construită în anul 1705. Cum Sfântul Ciprian este protectorul celor care se află sub puterea blestemelor sau vrăjilor, rugăciunile închinate lui sunt foarte importante, mai ales în ziua de 2 octombrie. Se spune că toți cei care se roagă în lăcașul de cult au parte de minuni mai ales cei care au avut de suferit de pe urma forțelor răului. Foarte mulți credincioși care au atins mâna dreaptă a Sfântului Ciprian au mărturisit că s-au vindecat de boli grave și au scăpat de puterea unor blesteme și vrăji puternice. Astfel, este foarte important ca în această zi de sărbătoare să fie vizitat acest loc, rugăciunile închinate aici fiind mereu ascultate.

Mesaje și urări de Sfântul Ciprian

Să ți se împlinească toate dorințele, să fii fericit, iubit, să ai parte de raze de soare în viață. La Mulți Ani!

Am ajuns să trăim această zi în care tot ceea ce ne dorim pentru noi și pentru cei dragi nouă este liniștea sufletului și sănătatea trupului. Îți urez să le ai întotdeauna pe toate!

Dragul meu prieten, îți doresc să-ți păstrezi mereu sufletul curat, să privește mereu înainte cu încredere, să faci diferența dintre bine și rău, să lupți atunci când știi că ai dreptate, să nu renunți la visul tău, să ai puterea să spui „nu' și să fii mereu tu.

Rugăciunea de Sfântul Ciprian care te scapă de vrăji și blesteme

Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție. Tu Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pântecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești. Și dezleagă pe robul Tău (numele) împreună cu toate ale casei lui de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. Împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri toată lucrarea satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicești și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume.

Așa, Doamne, Stăpâne a toate, auzi-mă pe mine nevrednicul slujitorul Tău și dezleagă pe robul Tău (numele) de toate legăturile satanei și dacă este legat în cer, sau pe pământ, sau cu piele de animale necuvântătoare, sau cu fier, sau cu piatră, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sânge de om, sau cu al păsărilor sau cu al peștilor, sau prin necurăție, sau în alt chip s-au abătut asupra lui, sau dacă din altă parte au venit, din mare, din fântâni, din morminte, sau din orice alt loc, sau dacă a venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasăre, sau prin șerpi (vii sau morți), sau prin pământul morților, sau dacă a venit prin străpungere de ace, dezleagă-le pentru totdeauna, în ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare.

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunoști și știi toate, dezleagă, sfărâmă și distruge, acum, lucrările magiei, iar pe robul Tău (numele) păzește-l cu toți ai casei lui de toate uneltirile diavolești.

Zdrobește cu însemnarea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna toate lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecătoriei de la robul Tău (numele).

Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul slujitorul Tău și pe robul Tău cu toți ai casei lui, și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia, și de toate rătăcirile și greșalele, știute și neștiute, pentru sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci. Amin.

Cum a murit Sfântul Ciprian?

Sfântul Ciprian din Antiohia, împreună cu Sfânta Justina, cu care este adesea asociat în legende și tradiții, au murit ca martiri pentru credința lor creștină. Potrivit tradiției, după convertirea sa la creștinism și renunțarea la practicile sale de vrăjitorie, Ciprian a devenit un zelos apărător al credinței. Datorită acestui zel și a opoziției sale față de păgânism, atât el, cât și Justina au atras atenția autorităților păgâne.

Confruntați cu persecuția și fiind forțați să renunțe la credința lor, ambii au refuzat. Ca urmare, au fost supuși la diferite forme de tortură. Când niciuna dintre acestea nu i-a făcut să renunțe la credința lor, ambii au fost condamnați la moarte. Se spune că au fost decapitați din ordinul împăratului Dioclețian în timpul uneia dintre cele mai severe persecuții împotriva creștinilor din secolul al IV-lea.

Ce semnificație are numele Ciprian?

Numele “Ciprian” provine din latinescul “Cyprianus”, care se referă la cineva originar din Cipru. Numele este adesea asociat cu cuvântul “cyprium”, care se traduce prin “cupru” și face referire la faptul că Cipru a fost un important centru de producție a cuprului în antichitate. În cultura noastră, numele Ciprian este destul de popular și este adesea dat la botez fără o semnificație religioasă specifică. Derivate din acest nume sunt Cipriana și Cipi.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Rugăciunea de la Muntele Athos îndepărtează răul

Rugăciunea Sfintei Cruci te ajută să treci mai ușor peste probleme. Rostește aceste cuvinte astăzi

Rugăciune către Sfânta Ana, ocrotitoarea familiei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate