Sex în Postul Paștelui. Ce spun preoții despre copilul conceput în post

Avem voie să facem sex în Postul Paștelui? Reprezentanții bisericii spun că postul trebuie să fie o perioadă de înfrânări trupești și de tot felul. Postul nu înseamnă detoxifiere, avertizează preoții.

Postul Paştelui înseamnă curăţirea sufletească şi trupească, și foarte mulți români respectă obiceiurile postului, conform unui studiu realizat în luna martie anul trecut. Însă iată cum trebuie ţinut postul, implicit abţinerea de la poftele trupeşti, pentru a aduce binecuvântarea: ne-a explicat preotul Eugen Tănăsescu. 

Dacă nu porneşti întărit trupeşte la acest drum, degeaba o faci. Postul nu este o detoxifiere alimentară, postul creştin te detoxifică, dacă vreţi, de cea mai mare toxină, numită păcat', avertizează preotul.

“Plăcerile trupului pleacă din plăcerile sufletului, pofta începe din suflet. Biserica recomandă postul şi în latura aceasta, a plăcerilor, pentru că este în sensul apostolului: lupta cu poftele. Postul este o strâmtorare, o curăţire, o războire. Nu ne putem minţi pe noi înşine.' spune părintele. 

Sex în Postul Paştelui: Păcatul trupesc  

Postul Paştelui, alături de Săptămâna Patimilor reprezintă pentru credincioşi ducerea luptei cu propria fiinţă, după reguli bine stabilite. Însă la fel de adevărat este că există persoane care ajung să-şi orânduiască perioada de post în funcţie de ceea ce cred că este potrivit pentru sine, de sfaturile celor din jur, mimând datoria de bun creştin.

Ce spun preoții despre copilul conceput în post

“Conceperea unui copil în perioada postului înseamnă că nu ai conştiinţă creştină. Neavând conştiinţa creştină, spun sfinţii părinţi ai Bisericii, pui în pericol atât viaţa ta, cât şi a copilului. Nu doar în sens fizic, ci mai grav, îi pui în pericol viaţa sufletească, identitatea, educaţia lui, iar toată viaţa sa va fi bulversată', spune preotul Tănăsescu.

Nu poţi să posteşti trupeşte dacă nu posteşti şi sufleteşte. Pentru că pofta te va face la un moment dat să cauţi. Aşa că începe să posteşti cu sufletul şi o să vezi că apare şi puterea de posti cu trupul.

Care sunt zilele din post în care este permisă întreținerea relațiilor intime?

Foto:123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate