Care sunt zilele din post în care este permisă întreținerea relațiilor intime?

Care sunt zilele din post în care este permisă întreținerea relațiilor intime

Postul Paștelui este cel mai lung de peste an și în această perioadă, credincioșii nu trebuie să renunțe doar la alimentele de origine animală, ci trebuie să aibă parte și de o purificare spirituală, încercând să se țină departe de păcatele lumești.

Pentru că durează destul de mult, multe persoane s-au întrebat ce se întâmplă cu relațiile sexuale în timpul postului. Dacă pentru cuplurile necăsătorite acestea sunt considerate în mod normal un mare păcat, pentru cei care și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu, regulile bisericești sunt mai permisive și oferă dezlegare la relațiile intime în timpul postului.

Care sunt zilele din post în care este permisă întreținerea relațiilor intime?

“Bărbatul, dacă este refuzat o dată, de două ori, de trei ori, se duce în altă parte și atunci apare păcatul. Dacă soțul dorește să fie cu soția sau soția dorește să fie cu soțul, e bine ca cel care ține post să intre în starea de jertfă și să facă o faptă bună. Poate că ar fi bine să existe această rânduială: marțea, joia și sâmbăta pentru că post fiind, miercurea ne aducem aminte de faptul că Domnul a fost vândut, vinerea ne aducem aminte că Domnul a fost răstignit, duminicile postului mare sunt importante”, a spus părintele Vasile Ioana, potrivit antena3.ro.

Cu toate că sunt permise în timpul postului, cei care vor să întrețină relații intime în această perioadă ar trebui să țină cont de câteva reguli. Mai exact, credincioșii ar trebui să evite relațiile sexuale în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică. Dacă primele trei zile sunt cunoscute ca fiind zile de post și rugăciune, duminica este o zi sfântă și în care comportamentul oamenilor ar trebui să fie unul în raport cu regulile bisericești. Astfel, relațiile intime sunt permise între soți doar în zilele de marți, joi și sâmbătă. Preoții sunt de părere că acestea nu reprezintă un păcat în post și asta tocmai pentru că prin aceste dezlegări, credincioșii reușesc să evite alte păcate, printre care și desfrânarea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rugăciunea soţilor, de rostit în Postul Paștelui

Ce rugăciune poate fi rostită de sute de ori pe zi, în Postul Paștelui

Postul Paștelui 2017. Câte zile de post trebuie să ţii înainte de a merge la spovedanie?

Vezi şi dezlegare la pește în 2022 – în ce zile se mănâncă pește până la finalul anului!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse