Semne clare că ai putea avea un cheag de sânge într-o venă

Cheagurile de sânge sunt cunoscute în termeni medicali sub denumirea de tromboză. Când se formează un cheag de sange și când acesta migrează într-o zona vitală – organismul este supus unui risc major de deces. La nivel mondial, unul din patru decese este cauzat de tromboză. Iată câteva semne clare că ai putea avea un cheag de sânge într-o venă:

Factorii de risc pentru apariția cheagurilor de sânge din vene sunt: călătoriile lungi fără pauze, mai ales cu trupul imobilizat într-o singură poziție; tratamentele hormonale estrogenice și contraceptivele orale la femei au un important risc trombotic; fumatul; alimentația haotică, obezitatea, dislipidemiile; deshidratarea, sedentarismul.

Cheagul de sânge este ca un dop care blochează vasul de sânge. Dacă acest dop se formează într-o arteră poate duce la infarct sau accident vascular-cerebral (AVC).

Apariția lui într-o venă, se va simți prin durere și inflamația zonei respective, iar într-un mușchi se va forma tromboză venoasă.

Când tromboza se formează în plămâni se numește embolism pulmonar și reprezintă o urgență medicală.

Semne clare că ai putea avea un cheag de sânge într-o venă

Primul semn: un cheag de sânge oprește fluxul sanguin ducând la inflamația zonei respective. Durerea apare instant.

Al doilea semn: un cheag de sânge care înfundă venele de la mâini sau picioare modifică culoarea acestora spre roșiatică sau albastră. În cazul embolismului pulmonar pielea devine palidă, vineție și lipicioasă.

Al treilea semn: durerea în piept subită, este un semn că un cheag de sânge s-a spart, cauzând un embolism pulmonar. Ori că un cheag de sânge provocat în arteră a cauzat un infarct. În acest caz, veți resimți dureri la brațe, mai ales la cel stâng.

Al patrulea semn: probleme cu respirația, transpirația abundentă și stare de leșin. În acest caz, prezența cheagului de sânge ar putea fi la plămâni sau la inimă.

Foto: pixabay.com

Citește și:

Cum scapi de hemoroizi. Mituri demontate de medicul specialist

5 obiceiuri care agravează hemoroizii. Evită-le dacă suferi deja de boală hemoroidală

Combinații pe care nu ar trebui să le faci dacă iei medicamente. Diminuează efectul pastilelor și îți pot cauza probleme grave de sănătate

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate