Semne că partenerul tău este nefericit în relația de cuplu

semne că partenerul tău este nefericit în relația de cuplu

Despre noi, femeile, se spune că am avea un al șaselea simț. Că intuiția noastră funcționează ireproșabil când este vorba de partener. Că „mirosim' și cel mai mic lucru care este în neregulă cu el. Ei bine, este adevărat că putem detecta o mulțime de… nereguli, însă, uneori, semnele sunt atât de subtile încât ne depășesc abilitățile.

Au și bărbații motivele lor de a fi nefericiți în relație. Chiar dacă nouă ni se poate părea că ele nu există sau că nu sunt suficient de întemeiate. Diferența între noi și ei este că unii le afișează, le verbalizează, iar ceilalți nu. Și nu există niciun dubiu care dintre cele două categorii este vocală și care este ca și mută sub acest aspect…

Un bărbat nefericit în relație nu va spune întotdeauna ce anume îl nemulțumește. Cel puțin nu partenerei sale. El mai degrabă va pleca din relație și va lăsa în urmă o dâră de reproșuri decât să fi încercat să își expună nemulțumirile când încă se mai putea repara ceva.

Ei bine, este de preferat să fii foarte atentă și să observi acele semne foarte subtile pe care partenerul le dă chiar fără să fie conștient de acest lucru. Iată cele mai importante semne că partenerul tău este nefericit în relația de cuplu.

Brusc devin combativi

Până de curand el a fost un tip cât se poate de pașnic și de „supus'. Nu prea a avut opinii, nu a prea luat hotărâri. Te lăsa pe tine să faci toate aceste lucruri, oferindu-ți și o parte dintre rolurile pe care ar fi trebuit să le joace el. Dar de la o vreme a început să fie neobișnuit de combativ.

Să nu mai fie mulțumit de lucrurile pe care exact la fel le-ai făcut întotdeauna și nu a avut comentarii negative pentru ele. E foarte posibil să fie nefericit și, nefiind capabil să își exprime sentimentele, luptă inconștient în acest mod.

Într-o anumită măsură nu este exclus ca în subconștient să-și dorească să te facă pe tine să ieși din relație, ca să nu se ocupe el de acest aspect.

Găsesc căi să își evite partenera

Atunci când bărbații sunt nefericiți, unul dintre semnele subtile este acela că petrec foarte mult timp la televizor sau în online. Pornesc televizorul și stau cu orele pe canapea urmărind filme sau emisiuni sportive, neridicându-se nici măcar în pauzele de publicitate.

Așa încât să se creadă că sunt absorbiți de ceea ce urmăresc. De fapt își construiesc motive pentru a nu face nimic prin casă și pentru a nu da ochii cu partenera. Dacă sunt surprinși la calculator, navigând pe Internet, pot susține că fac muncă de documentare pentru un proiect legat de job. Oricum, vor da genul de explicații care să nu lase loc de vreo negociere.

Susțin că au mult de lucru

Un semn clasic că partenerul este nefericit e acela ca începe să lucreze foarte mult. Sau cel puțin așa susține. Ajunge tot mai târziu acasă pe motiv că a stat peste program la birou (ceea ce poate fi adevărat) și ies din discuție planurile de vacanță sau ieșirile de week-end.

Va folosi munca drept scuză pentru a petrece cât mai puțin timp cu familia, vărsându-și toate frustrările în această activitate.

Devin nesuferiți

Din vorbărețul și simpaticul care era, s-a transformat într-un taciturn, într-o persoană retrasă. Ori de câte ori vrei să discuți ceva cu el, afișează indispoziție pentru așa ceva. Este rece, nu mai are răbdare pentru nimic și pare că până la a deveni mânios mai este doar un pas. Mic. De fapt este nefericit…

Așază distanță între voi

Și acesta este tot un semn clasic. Pleacă la serviciu mai devreme decât de obicei, acasă stă cu telefonul în mână și își găsește preocupări legate de acesta, abia așteaptă să ieși pe ușă. Să te sune peste zi sau să-ți trimită mesaje?! Nici vorbă de așa ceva… Efectiv este absent și a pus o barieră între voi.

Își găsesc noi preocupări

Și – ce crezi? – nu doar că nu sunt comune cu ale tale, dar chiar n-au absolut nicio legătură! Sigur, nimeni nu este absurd să spună că e anormal să aibă omul un hobby. Dar când partenerul se lasă efectiv „înghițit' de această preocupare, când îi oferă și timpul pe care înainte îl petrecea cu tine, este foarte probabil să fie semnul neîmplinirii în relație. Iar când nu găsește fericirea alături de tine, o caută altundeva.

Anulează planurile cuplului

Ați pus la cale să schimbați mobila din living, să mergeți în vacanță într-o destinație exotică, poate și să (mai) faceți un copil. Și, dintr-o dată, anulează totul. Vine cu alte planuri, de ultim moment, care să le facă imposibil de realizat pe cele deja stabilite. Când nu mai ești prezentă în viitorul deja desenat, e semn rău…

Agresează verbal copiii

Unul dintre cele mai subtile semne ale nefericirii bărbatului este atunci când începe să țipe la copii foarte frecvent și pentru lucruri lipsite de importanță până atunci. În ciuda faptului că întotdeauna a fost un tată îngăduitor, uneori poate chiar prea îngăduitor.

Izbucnirile de furie de fapt nu au legătură cu copiii, neapărat. Schimbarea recentă de comportament este o manifestare a nefericirii personale.

Devin deprimați

Atunci când bărbații sunt nefericiți și neîmpliniți în viața personală de o perioadă lungă de timp, pot dezvolta depresie. Chiar dacă nu vor recunoaște asta niciodată și nici nu vor accepta că au nevoie de ajutor.

Depresia poate afecta diferit bărbații și femeile, la cei dintâi manifestându-se printr-un comportament nesănătos de tip coping (efort cognitiv și comportamental de a reduce, stăpâni sau tolera solicitările interne sau externe care depășesc resursele personale). Depresia masculină este în general nediagnosticată și, în lipsa tratamentului, are consecințe devastatoare.

Beau din ce în ce mai mult

Și creșterea alarmantă a consumului de băuturi alcoolice este tot un semn al nefericirii. Dacă înainte un pahar de vin era băut pentru a se relaxa la sfârșitul unei zile grele, nenumăratele pahare băute zilnic sunt „perdeaua' după care își ascunde insatisfacțiile. Este ca un strigăt de ajutor, dar care nu primește răspuns ci noi reproșuri. Devenind un motiv în plus de nefericire.

Se îngrașă

La fel ca femeile, și bărbații sunt preocupați de imaginea lor. Pentru unii, nefericirea se manifestă, inconștient, în dezinteres față de acest aspect. Inactivitatea, timpul petrecut la televizor sau calculator, alcoolul consumat și refugiul în mâncare duc inevitabil la obezitate.

Preocuparea principală nu ar trebui să fie neapărat aspectul, ci sănătatea, de vreme ce kilogramele acumulate sunt factor declanșator sau agravant pentru multe boli cronice.

Citeste si

Cum îți crești stima de sine în 6 pași

Luați aminte! Un cunoscut psiholog român dezvăluie: Cuplurile fericite NU se etalează' pe Facebook

Infidelitatea se trădează prin anumite semne. Iată care sunt cele mai ușor de recunoscut

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Psihologie