Infidelitatea se trădează prin anumite semne. Iată care sunt cele mai ușor de recunoscut

semnele infidelitatii

Pe noi, femeile, ne îngrozește gândul că partenerul ne-ar putea înșela. Este o spaimă care le dă adesea târcoale până și celor care nu au chiar niciun motiv. De multe ori căutăm „semnele infidelității': SMS-uri în telefonul lui, fire de păr pe bluză, urme de ruj pe cămașă, mirosul unui parfum care nu ne aparține. Dar știai că și limbajul corpului trădează infidelitatea? Trebuie doar să fii atentă la el și să pui „cap la cap' niște… anomalii.

Indiciile nonverbale pot spune foarte multe lucruri despre o persoană, la modul general. Iar corpul „vorbește' și în cazul infidelității. Chiar mai tare și mai apăsat atunci când vinovatul trăiește cu teama că va fi descoperit. Iată nouă semne care te îndreptățesc să ai serioase bănuieli:

EVITĂ SĂ ÎȘI EXPRIME AFECȚIUNEA

Până nu demult obișnuia să te sărute și să te îmbrățișeze foarte des. Fără să fie vreo ocazie anume, fără să aibă un motiv anume. Pur și simplu. O făcea de drag. Comportamentul lui s-a schimbat însă brusc. Nu doar că nu își mai exprimă fizic afecțiunea față de tine, dar te și respinge (mai diplomat sau nu!) atunci când vrei tu să faci acest lucru.

ESTE FERICIT ȘI EUFORIC

Dintr-odată pare foarte fericit, deși în familia voastră nu s-a întâmplat ceva deosebit, care să justifice această stare aproape euforică a lui. E fericit… din senin și nici măcar grijile mici, cotidiene, pare că nu îl mai ating. Din păcate, este un indicator cât se poate de clar. Psihologii explică starea ca mod nonverbal de a-și manifesta încrederea în sine și de a se lăuda cu ea.

ZÂMBEȘTE CÂND ÎNCERCI SĂ AVEȚI O CONVERSAȚIE SERIOASĂ

Tu tocmai îi spui că ți se pare ceva în neregulă cu el, că s-a schimbat, că nu mai este cum îl știai, că aproape nu-l mai recunoști, iar el zâmbește. De parcă nici n-ar auzi ce-i spui. Sau de parcă nici n-ar conta. Evident, asta nu e o reacție normală! Cât despre faptul că se joacă la telefon sau are atenția concentrată asupra a orice altceva numai ca să evite discuția… nici nu mai încape îndoială că „e ceva putred' la mijloc.

ȘI-A SCHIMBAT COMPORTAMENTUL FAȚĂ DE TELEFON

Până nu demult lăsa telefonul la întâmplare prin casă și nu-i acorda cine știe ce atenție nici când suna, nici când primea SMS-uri. De la o vreme însă, pare extrem de atașat de acest mijloc de comunicare și nu se mai dezlipește de el. Cel mai probabil, ascunde în el ceva ce tu nu trebuie să vezi. Ca să nu mai vorbim de situațiile în care respinge apeluri pentru că nu poate vorbi de față cu tine. Sau în care își găsește de făcut drumuri pe-afară, pentru a putea vorbi la telefon.

ESTE FOARTE PREOCUPAT DE PERSOANA LUI

Dușuri dese, mai mult parfum sau schimbarea celui obișnuit cu altul sunt semne că vrea să mascheze „urmele'. Se pot adăuga bărbieritul zilnic, schimbarea tunsorii pe care o avea de ani mulți, ba chiar și a stilului vestimentar. Ai constatat că motivul acestei griji excesive față de propria persoană nu ești tu? Păi atunci… e vorba despre alta.

EVITĂ CONTACTUL VIZUAL

Acesta este un semn că cel mai probabil minte, că se teme să nu-l trădeze privirea și că e timpul să faci niște „săpături'. Doar despre psihopați se spune că te pot minți privindu-te fix în ochi…

E MAI DEGRABĂ PRIETENOS DECÂT ROMANTIC

Când tu inițiezi o îmbrățișare intimă sau un sărut, iar el îți răspunde cu o îmbrățișare frățească sau cu un sărut pe obraz, nu-i a bună.

MAI TOT TIMPUL E STRESAT

Când nu există motive reale, pe care să le cunoști, iar starea lui de agitație este aproape permanentă, cel mai probabil ascunde un secret. Parcă nu-și mai găsește locul, își roade uneori unghiile și bea mai mult decât de obicei. Nu ți-e clar că se întâmplă ceva cu el?

ESTE MAI EXIGENT ÎN PAT

Dacă vrea să faceți dragoste mai des, nu înseamnă neapărat că a devenit mai interesat de tine sau că are un puseu de iubire pentru tine. Aici este de verificat și contextul. De obicei, când la mijloc este ceva necurat, vei constata că, brusc, a venit cu pretenții și fantezii. Cineva i-a dat o mare încredere în el…

ESTE MAI ATENT LA NEVOILE TALE DECÂT DE OBICEI

Ai fi tentată să spui că e aberant ca o femeie să se plângă de așa ceva. Ei bine, lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par. În adâncul sufletului tău ai vrea să crezi că sunt dovezi de dragoste, dar, din nefericire, în cele mai multe dintre situații motivul este altul.
În prima etapă a relației sale extraconjugale, infidelul se confruntă cu sentimentul de vinovăție. Și atunci încearcă „să își ceară iertare' în acest mod. Ori să își mintă conștiința. Doar că acest comportament al lui față de partenera oficială nu este menținut atâta timp cât ține și amantlâcul. Atenția lui față de tine se va diminua pe măsură ce trece timpul.

ÎȚI FACE CADOURI

Deși până acum a fost destul de cumpătat și mai interesat de modul de gestionare a bugetului familiei, deodată a început să fie „mână largă' și să îți ofere cadouri fără să existe vreo ocazie anume –ziua ta, a numelui tău, a aniversării căsătoriei, Paște, Crăciun sau 8 Martie. Te surprinde, nu-i așa? Și?! Nu ți se pare o schimbare majoră la el? Știi cum se numesc aceste cadouri? Cadourile vinovăției. Din acest motiv le cumpără, de-asta ți le oferă. Pentru că se simte vinovat că te trădează și vrea să te facă să te simți mai bine. Să ai și tu bucuriile tale. Și ar mai putea fi vorba de un motiv, unul la fel de ascuns și de pervers. Cel mai probabil că și celeilalte îi cumpără (dar din cu totul alte motive). În felul acesta, va putea justifica unele cheltuieli, la o adică.

CAUTĂ SCANDAL CU TINE

Speculează și cel mai mărunt motiv de a se certa cu tine. Iar atunci când nu găsește unul, îl inventează ca să provoace scandal. Îi este foarte convenabil să spună că s-a enervat și că preferă să plece de acasă până când amândoi vă veți fi calmat. Bun motiv… Doar că tu rămâi în casă cu nervii, în vreme ce el, după ce iese trântind ușa, își freacă palmele pentru victoria de a fi făcut rost de câteva ore în care își poate aranja o întâlnire. Isteț băiat…

ȘI-A SCHIMBAT PREFERINȚELE MUZICALE

Dintotdeauna a ascultat muzică rock. Hopa! Acum asculta pop, de exemplu. Des. Aproape zilnic. Poate că și fredonează. Ce zici de asta? Stai că îți explic eu: s-ar putea ca muzica pop să fie preferata celeilalte, iar el să o asculte pentru a se simți aproape de ea în acest fel.

CRITICĂ DES O PERSOANĂ DIN ANTURAJUL VOSTRU

Neîntrecuți în strategii care să disimuleze realități, bărbații încearcă să-și construiască apărarea în felurite modalități. Iar asta este una dintre ele. Criticând aspru, obsesiv, o anumită persoană pe care o cunoști și tu, este posibil să încerce să te facă pe tine să crezi că niciodată nu ar putea fi atras de ea. Și când colo… chiar ea să fie „obiectul adorației'.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Mai toată lumea face această greșeală când se spală pe dinți

Ce alegi dintre suc și smoothie?

Chiar este călcatul necesar pentru igienizarea hainelor?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Psihologie