Scleroza multiplă poate fi controlată. Uite care este tratamentul revoluționar

scleroza

Scleroza multiplă este o boală necruțătoare care distruge viața multor persoane, indiferent de vârstă. Încă nu s-a găsit tratamentul care să vindece această boală, însă manifestările ei pot fi ținute sub control prin anumite proceduri.

Ce este scleroza multiplă?

Scleroza multiplă lovește indiferent de vârstă. Aceasta este o boală autoimună care afectează sistemul nervos, iar cei care suferă de această afecțiune își pot pierde vederea, capacitatea de locomoție și suferă de dureri foarte puternice. Boala se produce atunci când sistemul imunitar atacă organismul și produce daune la nivelul mielinei, substanță care are rolul de a proteja celulele nervoase din creier și din măduva spinării. Studiile arată că această boală este întâlnită mai des în rândul femeilor, dar și bărbații sunt afectați. În România, statisticile arată că aproximativ 10 000 de persoane suferă de această boală, dar doar 2800 sunt înscriși în programul național.

Cum poți ține sub control scleroza multiplă?

Scleroza multiplă nu poate fi tratată, dar poate fi ținută sub control. Cercetările au arătat că în prezent, tratamentul cu celule stem are o eficacitate foarte mare. Mai exact, 80 de persoane care suferă de scleroză multiplă au fost tratate cu celule stem, iar după 4 ani nu au mai avut recidive, în timp ce în cazul a 87% dintre persoane starea nu s-a înrăutățit după acest tratament.

Tratamentul cu celule stem este încă testat pentru a vedea care este eficiența acestuia în tratarea în proporție de 100% a bolilor autoimune, inclusiv în tratarea sclerozei multiple. Se pleacă de la ideea că aceste celule stem vor ajuta la resetarea sistemului imunitar, ceea ce face ca starea pacientului să se amelioreze. Tratamentul cu celule stem are rolul de a proteja mielina, iar țesutul adipos din celulele stem ajută la repararea sistemul imunitar, procedură care se mai numește și imunomodulare.

Cine poate benficia de tratamentul cu celule stem pentru scleroză multiplă?

Nu toți cei care suferă de scleroză multiplă se pot bucura de tratamentul cu celule stem. Acest tratament este recomandat celor care suferă de scleroză multiplă recent remisivă, care au avut douaă sau mai multe recurențe în ultimele 12 luni și care nu au răspuns la tratamentul standard. Mai mult, este foarte important ca boala să nu fi fost depistată cu mai mult de 10 ani înainte de începerea tratamentului cu celule stem.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Jurnalul unei tinere cu scleroză multiplă

Ateroscleroza – ucigaşul care ne pândeşte

Program dedicat pacientilor cu scleroza multipla

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate