Program dedicat pacientilor cu scleroza multipla

Program dedicat pacientilor cu scleroza multipla

Call center
Scleroza multipla
este considerata nociva in special prin faptul ca afecteaza tinerii aflati la maximum de activitate socio-profesionala (20-40 ani), avand implicatii socio-economice semnificative, dar si alterarea severa a calitatii vietii acestor pacienti.

Lipsa tratamentului adecvat poate duce la imobilizare in scaun cu rotile, la incapacitatea de autointretinere, precum si la scaderea sperantei de viata cu 7-10 ani.

Program de asistenta dedicat pacientilor cu scleroza multipla, premiera pentru tara noastra

In acest context si cu prilejul Zilei Mondiale a pacientilor cu scleroza multipla se lanseaza astazi primul program de suport pentru pacientii cu scleroza multipla la initiativa Societatii de Scleroza Multipla din Romania (SSMR) in parteneriat cu profesionistii din domeniul medical si cu sustinerea financiara a Teva Romania.

La acest program participa institutiile medicale care deruleaza programul national de tratament al sclerozei multiple (11 clinici din centre universitare) prin personal medical alcatuit din medici neurologi si asistente medicale care vor asigura consultanta stiintifica.

Programul denumit CONTACT se adreseaza pacientilor aflati in tratament imunomodulator cu injectare subcutanata zilnica si isi propune cresterea calitatii vietii pacientilor cu scleroza multipla prin oferirea de servicii care sustin recomandarile medicale si urmaresc realizarea unui control optim al bolii. Totodata, programul va contribui la ridicarea nivelului serviciilor de ingrijire a pacientilor cu scleroza multipla din Romania si alinierea acestora la recomandarile europene.

Suport medical de specialitate si acces la informatie prin intermediul unui Call Center

La nivel concret, prin intermediul programului va fi oferit acces rapid la informatii si suport medical de specialitate prin intermediul unei linii telefonice gratuite ce poate fi accesata de luni pana vineri in intervalul orar 9.00 – 18.00. Apelurile vor fi preluate de 2 asistente medicale dedicate programului, care vor asigura in functie de natura solicitarilor – rezolvarea acestora sau, in cazul problemelor cu o complexitate crescuta, directionarea catre centrele medicale.

Programul va deveni functional in prima saptamana din iunie, luna care este dedicata inscrierii voluntare a pacientilor in program, in baza unor formulare de inregistrare ce vor fi disponibile in clinica unde este tratat fiecare pacient. Numarul de call center va fi pus la dispozitia fiecarui pacient odata cu formularul de inregistrare.

Pentru o intelegere clara atat asupra simptomatologiei bolii cat si a administrarii tratamentului, prin acest program va fi oferit pacientilor un set care include:

jurnalul pacientului;

brosura privind tehnica de injectare;

pasaportul pacientului.

Instruirea privind administrarea tratamentului si informatii despre boala vor fi oferite la initierea tratamentului de catre asistentele dedicate programului impreuna cu personalul medical specializat din institutie (medic neurolog/asistenta medicala).

Abordare holistica a tratamentului si servicii adaptate nevoilor pacientilor

Tot in cadrul programului, pacientii vor beneficia de evaluare periodica prin telefon sau vizite la domiciliu atat pentru cei la care tratamentul a fost initiat recent (consiliere privind boala si stil de viata, verificarea insusirii tehnicii de autoinjectare etc.), cat si pentru cei aflati anterior in tratament.

In ideea de a asigura un tratament eficient si complex vor fi organizate intruniri educationale cu personalul medical implicat in tratamentul pacientilor: medic curant neurolog, asistente medicale, psihologi, kinetoterapeuti.


Despre Societatea de Scleroza Multipla din Romania (SSMR)
Societatea de Scleroza Multipla din Romania (SSMR) este o federatie neguvernamentala, cu o experienta de 15 ani in domeniul sclerozei multiple, cu organizatii membre in judetele sau orasele Alba, Bicaz, Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Brasov, Bucuresti, Constanta, Dambovita, Deva, Dolj, Galati, Hunedoara, Neamt, Prahova, Sibiu, Timis, Suceava, Valcea, insumand un numar total de peste 2.000 de persoane afectate de scleroza multipla din intreaga tara. Unul dintre scopurile societatii este de a imbunatati calitatea vietii persoanelor afectate de scleroza mutipla. Societatea de Scleroza Multipla din Romania este membra a Platfomei Europene de Scleroza Multipla si a Federatiei Internationale de Scleroza Multipla.

Despre Societatea de Neurologie din Romania (SNR)
Societatea de Neurologie din Romania este o organizatie profesionala si stiintifica a medicilor neurologi, neguvernamentala, apolitica, nonprofit, cu personalitate juridica deplin autonoma din punct de vedere structural, functional si economic. Ea include cadrele cu pregatire superioara, clinicieni sau cercetatori neurologi din Romania care sunt interesati de practica, invatamantul sau cercetarea neurologice sau in domeniile conexe.

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate