Schimba tamplaria!

Tine cont de sfaturile noastre si nu vei da gres atunci cand vei opta pentru niste ferestre nou noute, estetice, dar si economice.

Apeleaza la firme producatoare, si nu la dealeri! Inainte de a lansa comanda, viziteaza fabrica sau atelierul de productie si vezi daca se folosesc utilaje profesionale.

Chiar daca termenul de geam „termopan nu este cel corect, pe piata de profil asa s-a facut cunoscuta noua generatie de ferestre. Atunci cand te-ai hotarat sa renunti la vechile ferestre „comuniste prin care sufla vantul si patrunde ploaia, trebuie sa studiezi cu mare atentie oferta de pe piata si sa stii ce sa-i ceri firmei care iti va executa producerea si montarea noilor ferestre. Daca vorbim despre tam­pla­rie, aceasta este de trei feluri: din aluminiu, PVC sau lemn stratificat. Sticla folosita este de mai multe feluri si tratata corespunzator noilor cereri de pe piata; aceasta poate fi transparenta sau sablata, co­lo­rata, fonoabsorbanta, antireflex, antiefractie.

Stii ce inseamna?

„Geam sticla float este sticla transparenta, perfect plana, obtinuta prin procedeul float (la 2 000ºC, sticla topita curge pe o baie din cositor). Avan­tajele sticlei float: reduce radiatiile UV, ofera confort vizual prin atenuarea luminii solare.

„Geam reflexiv inseamna sticla float acoperita cu o pelicula metalica cu calitati reflectorizante de radiatii cu infrarosii. Are rolul de a limita cantitatea de energie solara care intra in apartament.

„Low-E este un tratament cu oxizi de fier care se aplica peste geamul float. El are proprie­tatea de a retine caldura in a­par­tament pe durata iernii si a o limiteaza in perioada verii. De asemenea, este de ajutor in eliminarea condensului care poate aparea dupa montarea noilor ferestre.

Ce trebuie sa stii
Ce trebuie sa urmaresti pentru a nu aparea probleme in timp? Unghiul de taiere la colturi trebuie sa fie perfect, pentru a se uni totul; rama mobila trebuie sa se inchida fara sa aiba deficiente pe verticala, iar ferone­ria nu trebuie montata fortat, pentru a nu prinde „joc' in timp. Daca ai probleme cu condensul, inseamna ca trebuie sa aerisesti mai des sau sa folosesti functia de dezumidificare de la aerul conditionat. In lipsa aparatului de aer condi­tionat, poti opta si pentru un aparat special pentru dezu­mi­di­ficare.

In ceea ce priveste raportul ca­litate – pret, un pret scazut si o perioada foarte mica de ga­ran­tie inseamna ca ferestrele res­pective nu sunt fabricate si montate adecvat. In ceea ce pri­veste feroneria, acesteia i se acorda garantie aproximativ zece ani si, in acelasi timp, este garantata pentru un numar minim de deschideri; feroneriile de varf sunt garantate pentru aproximativ 20 000 de des­chideri. Daca optezi pentru alte culori in afara de alb te poti astepta sa platesti un pret mai mare cu aproximativ 25%.
 

 

 

Informatii utile
Fiecare tip de tamplarie are avantaje si dezavantaje. Totul este sa stii ce iti doresti, sa fii atenta la calitate si sa lucrezi intotdeauna cu firme serioase si nu cu „meseriasi. Existenta unui contract il poate obliga pe producator la plata unor eventuale daune.

 

   Tamplaria PVC
 
Tamplaria Aluminiu
 
 Tamplaria lemn
 Cum se manifesta odata cu trecerea timpului?
 
 Are tendinta sa se decoloreze sau sa se ingalbeneasca in timp.
 
 Are cea mai mare rezistenta si isi pastreaza aspectul in timp.
 
 Daca lemnul nu este uscat bine, in timp vor aparea crapaturi.
 
 Preturile de pe piata si costuri suplimentare (daca e cazul).
 
 Este cel mai convenabil ca pret. Este foarte popular in Romania.  
 
 Este mai costisitoare in comparatie cu tamplaria din PVC.
 
Este cu aproximativ 60% mai scumpa decat cea din PVC sau aluminiu.
 
 Cum pastreaza temperatura din incapere si ce efect are?
 
 Inmagazineaza caldura foarte bine si nu este niciodata rece.
 
 Nu inmagazineaza caldura.
 
 Este de preferat sa folosesti tamplaria din lemn stratificat.
 
Considerente estetice si  informatii utile.
 
 Se poate comercializa in mai multe nuante.
 
 Trebuie sa fie cel putin trica­me­ral pentru a nu face condens.
 
 Este preferata de catre occidentali si este foarte eleganta.
 

 

Info
Condensul apare daca: fereasta nu este montata si realizata corespunzator cu normele de calitate; camera sau balconul nu beneficiaza de incalzire; daca se foloseste geam cu coeficient de transfer termic mare; daca exista prea multa umiditate. Umiditatea apare atunci cand se spala si se usuca rufe, cand se gateste cu geamul inchis, cand exista foarte multe plante de apartament, dar si in cazul in care nu se aeriseste zilnic.
 

 

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Decoratiuni