Casa plina de lumina

Casa plina de lumina

masaDaca e sa vorbim despre curente arhitecturale, ceea ce si-au dorit proprietarii – atunci cand pe terenul de pe malul lacului inca erau tufe de macese si cativa lastari de salcie – a fost o casa care sa aminteasca de stilul Bauhaus.

Intre timp, atunci cand solutiile arhitectului au fost puse fata in fata cu dorintele si modul de viata ale acestora, a devenit mai clar ca, mai mult decat un stil arhitectonic, ceea ce cautau era acel aer cu totul special al constructiilor bucurestene interbelice, acea eleganta discreta si totusi atat de rafinata.

Mese imparatesti
Stilul clasic isi va pastra intotdeauna, indiferent de moda, de inovatie, de curente care vin si pleaca, o eleganta atemporala, un fel de stabilitate, pe care o va conferi oricarui interior in care se regaseste.

Masa din sufragerie se inscrie in acelasi registru in care este gandita toata casa, mai precis, o eleganta discreta, construita din detalii si dintr-o unitate a elementelor componente extrem de precisa.

Nuanta caramizie a lemnului contribuie si ea la caldura care radiaza din imaginea rezultata, iar scaunele cu spatar inalt te imbie sa te asezi si sa petreci ca la mesele imparatesti din povesti.detalii

Detalii
Pasiunea pentru antichitati i-a purtat pe cei doi proprietari prin nenumarate targuri si anticariate, indiferent ca ei erau in vacanta intr-o tara exotica ori se plimbau pe strazile Bucurestiului intr-o dupa- amiaza racoroasa de toamna.

Placerea descoperirii unor obiecte interesante este comuna, pentru ca astfel de detalii aduc intotdeauna cu ele o atmosfera aparte si o poveste, dar bineinteles ca personalitatea fiecaruia s-a imprimat in alegerea unui obiect ori al altuia.

Lumina aurie
Daca decoratiunile lucrate ale scaunelor din sufragerie ne-au dus cu gandul la palate si dineuri somptuoase, la care participa numai personalitati, atunci sigur ca si lampile au contribuit la aceasta senzatie.

Lucrate din metal si cu becuri care imita forma fragila a flacarii de lumanare, sunt perfecte pentru a desavarsi aceasta atmosfera cu personalitate, care combina sobrietatea specifica conacelor boieresti din perioada Principatelor cu eleganta simpla a caselor din Bucurestiul interbelic.

Linii curbe
Acum se poarta foarte mult minimalismul, si opiniile sunt aproape unanime: acesta inseamna linii drepte, clare, geometrie epurata de artificii.

Dar nu intotdeauna e asa. Si liniile curbe fac parte dintre elementele de geometrie, iar cand se pastreaza aceeasi curba in constructia tuturor elementelor de decor, aceeasi cromatica (rama de lemn a unui geam ori balustrada de alama patinata), se pastreaza si simplitatea arhitecturala; deci, este vorba despre un alt fel de minimalism.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni