Sănătatea vaginului, puternic afectată de stres și de tulburările emoționale. Ce boli pot să se dezvolte?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Stresul face tot mai multe victime și dacă este principalul factor luat în calcul atunci când vorbim despre apariția durerilor de cap și stărilor anxioase, puține dintre femei știu că acesta este o cauză care poate duce la apariția uscăciunii vaginale.

Cum este afectată sănătatea vaginului de stres și de tulburările emoționale?

Uscăciunea vaginală reprezintă o problemă cu care se confruntă un număr mare de femei, iar principalele simptome apar în special în timpul actului sexual, atunci când se produce un disconfort la nivelul organismului. Statisticile au arătat că a crescut în mod semnificativ numărul persoanelor care se confruntă cu această problemă medicală, motiv pentru care medicii recomandă ca în momentul în care apar primele semne, doamnele să meargă la medic pentru a primi tratamentul corespunzător. Uscăciunea vaginală apare atunci când, din punct de vedere vaginal, nu există o secreție hormonală foarte bună.

Medicul Olivia Timnea a menționat în cadrul emisiunii “Lifestyle sănătos”, difuzată în fiecare luni, începând cu ora 16, pe pagina de facebook și pe site-ul Revistei Avantaje, că o cauză care poate favoriza apariția uscăciunii vaginale este și stresul.

“Da, chiar și factorul emoțional poate influența. Depresia, stresul, care este pus întotdeauna pe primul loc, deși nu este tot timpul principalul vinovat, este atunci când vrem să căutăm o cauză și am găsit-o întotdeauna și reușim să îl învinuim. Trebuie să ținem cont că fiecare femeie are vârsta pe care și-o merită, din toate punctele de vedere și eu întotdeauna spun că vârsta este doar un număr, nu reprezintă nimic altceva decât un număr. Eu cred că toate merităm să rămânem tinere și sănătoase, atât pentru noi, cât și pentru partenerii noștri de viață. Este foarte important ca noi să credem în noi și să ne cunoaștem foarte bine organismul, iar atunci când el dă anumite semnale, noi suntem singurele capabile să putem să luăm măsuri. Vârsta la care poate să apară acest simptom este 40 de ani, peste 40, deci perioada de premenopauză”, a spus  Olivia Timnea, conferențiar universitar doctor în științe medicale.

Pentru că după 40 de ani se produce o scădere a hormonilor estrogeni, există riscul ca uscăciunea vaginală să apară frecvent în jurul acestei vârste, mai ales atunci când femeile se pregătesc să intre la menopauză.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea ce spune medicul Olivia Timnea despre uscăciunea vaginală.

Foto: captură video

Citește și:

Care sunt cauzele apariției uscăciunii vaginale și cum se tratează această afecțiune? Fiecare femeie trebuie să știe asta

Dr. Olivia Timnea ne vorbește despre cele mai eficiente metode de combatere a uscăciunii vaginale

Colagenul, substanța minune pentru organismul nostru! Întinerește pielea, ajută mușchii și articulațiile. De ce este bine să o consumăm în fiecare zi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos