Care sunt cauzele apariției uscăciunii vaginale și cum se tratează această afecțiune? Fiecare femeie trebuie să știe asta

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Multe femei se jenează când vine vorba despre probleme de sănătate cu care se confruntă în zona intimă. Acestea sunt supărătoare, creează un disconfort zilnic, dar și în timpul actului sexual. Ei bine, aceste probleme ar trebui să fie tratate cu seriozitate și este necesar consultul medical specializat.

Care sunt cauzele apariției uscăciunii vaginale și cum se tratează această afecțiune?

Invitată în cadrul emisiunii „Lifestyle sănătos', a Revistei Avantaje, medicul Olivia Timnea a vorbit în detaliu despre probleme vaginale cu care se confruntă o mulțime de femei. Aceasta a explicat care sunt cauzele apariției uscăciunii vaginale, dar și cum se tratează această afecțiune supărătoare.

„Din păcate nu avem o educație sexuală, nu ne ocupăm de asta. De fapt, lipsa educației sexuale este principalul vinovat al problemelor cuplului, al problemelor femeilor. 

Statisticile au arătat că există o creștere foarte mare a acestei uscăciuni vaginale. Din păcate, multe dintre femei nu realizează acest lucru și nu merg să discute cu un medic specialist, care le-ar putea ajuta. Ideal este să se adreseze medicului ginecolog, dar este bine să discute și cu medicul de familie.

Sunt mai multe categorii de creme: de exemplu cele care conțin hormoni, care sunt creme hormonale și sunt creme care nu conțin hormoni, din diverse produse naturale. Din păcate, nu toate cremele naturale sunt foarte bune, unele pot da chiar reacții adverse. Iar cu cele hormonale trebuie să avem foarte mare grijă, pentru că există contraindicații în utilizarea lor.

Trebuie să alegem ce ne spune medicul, în urma unui consult medical, care ne va recomanda în funcție de cauza acestei uscăciuni vaginale, ce fel de cremă să folosim. Ideal este să fie o cremă, și nu un gel. Gelul se absoarbe foarte repede și nu hidratează suficient mucoasa vaginală, pe când crema este mult mai emolientă și hidratează foarte bine mucoasa vaginală, care permite desfășurarea unei activități normale sexuale, dar și în ceea ce privește disconfortul creat de această afecțiune. (…) Cauzele apariției uscăciunii vaginale pot fi diabetul, vaginita atrofică, extirparea ovarelor,' a explicat medicul Olivia Timnea, pentru Revista Avantaje.

Pentru a afla mai multe detalii urmărește materialul video de mai jos!

În ediția de astăzi a emisiunii Lifestyle sănătos, dr Olivia Timnea ne vorbește despre problemele vaginului și despre cele mai sigure și mai eficiente metode de tratament al acestor afecțiuni. Celelalte ediții ale emisiunii Lifestyle sănătos pot fi văzute AICI - > https://goo.gl/jTSpst

Posted by Revista AVANTAJE on 5 Martie 2018

Foto: captură video

Mihaela Tudor

Citește și:

Dr. Olivia Timnea ne vorbește despre cele mai eficiente metode de combatere a uscăciunii vaginale

Colagenul, substanța minune pentru organismul nostru! Întinerește pielea, ajută mușchii și articulațiile. De ce este bine să o consumăm în fiecare zi?

Tipul de cancer care poate fi prevenit 100%. Uite ce trebuie să faci pentru a-l descoperi la timp

De ce trebuie să folosim protecția solară în timpul iernii? Medicul Amalia Anghel ne explică la ce riscuri ne expunem atunci când încălcăm această regulă | Lifestyle sănătos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos