Colagenul, substanța minune pentru organismul nostru! Întinerește pielea, ajută mușchii și articulațiile. De ce este bine să o consumăm în fiecare zi?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Toate femeile își doresc să aibă o piele tânără și o siluetă perfectă, însă pentru multe dintre ele, acestea sunt niște idealuri greu de atins. Ei bine, există o substanță care poate avea efecte benefice în rezolvarea acestor probleme.

În cadrul emisiunii „Lifestyle sănătos', a Revistei Avantaje, a fost invitată Dr. Olivia Timnea, medic primar medicină sportivă, care a vorbit în detaliu despre importanța administrării de suplimentare de colagen pentru organismul nostru. Ea a explicat ce efecte senzaționale are această substanță asupra sănătății.

Colagenul, substanța minune pentru organismul nostru!

„Colagenul este o proteină foarte importantă pentru organismul uman. Ea se găsește alături de elastină, în aproximativ toate celulele. Nici nu cred că am putea să existăm fără colagen. Este foarte important pentru sănătate. (…)

Colagenul conferă elasticitatea și fermitatea pielii, lucru care este foarte important pentru femei. De asemenea, colagenul conferă mobilitatea articulară de care avem nevoie zi de zi. Este important și la nivelul intestinului, se poate administra și în curele de slăbire și determină o accelerare a metabolismului. De asemenea, colagenul asigură un somn foarte bun. Eu îl recomand pacienților cu o oră înainte de somn, pentru că asigură un somn odihnitor.

În cazul sportivilor, necesarul de colagen este mai mare, dar și în cazul în care sunt sportivi amatori, este foarte important, să aibă o mobilitate bună când merg la sală. Este important să ne refacem țesutul muscular după un efort intens,' a explicat dr. Olivia Timnea, medic primar medicină sportivă, pentru Revista Avantaje.

Află mai multe detalii din materialul video de mai sus!

Foto: captură video

Mihaela Tudor

Citește și:

Dr. Olivia Timnea, medic primar medicină sportivă, despre rolul colagenului în menținerea sănătății și mobilității articulațiilor

Tipul de cancer care poate fi prevenit 100%. Uite ce trebuie să faci pentru a-l descoperi la timp

De ce trebuie să folosim protecția solară în timpul iernii? Medicul Amalia Anghel ne explică la ce riscuri ne expunem atunci când încălcăm această regulă | Lifestyle sănătos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos