Salata de cartofi, fasole si rosii cu gremolata
pasul 1. Cartofii se fierb intr-o oala incapatoare, in apa clocotita, cu putina sare, 10-12 min. sau pana cand incep sa se fragezeasca. Se adauga fasolea si se fierb inca doua minute. Legumele se scurg si sa clatesc cu apa rece.
pasul 2. Cartofii si fasolea se amesteca cu rosiile, cepele verzi si spanacul. Se asezoneaza dupa gust.
pasul 3. Pentru a prepara gremolata, se taie fasii subtiri de coaja de lamaie, cu un cura- tator de legume. Se indeparteaza pe cat posibil coaja alba, care este amara. Coaja de lamaie se taie marunt si se amesteca cu usturoiul si patrunjelul. Se asezoneaza si se pune la pastrat.
pasul 4. Se stoarce zeama de lamaie si se proceseaza 10-15 secunde in robotul de bucatarie impreuna cu rosiile decojite si pesto. Amestecul se toarna peste salata de cartofi si se amesteca. Deasupra se presara gremolata si se serveste.