Salata cu branza, cartofi si verdeata
pasul 1. Fierbe cartofii in apa sarata timp de 10 minute. Cand se mai racesc putin, taie-i rondele. Fierbe legumele congelate pana se inmoaie usor. Scurge-le bine si pune-le intr-un castron.
pasul 2. Incinge o lingura de ulei de masline intr-o oala, adauga dovleceii (curatati si taiati felii) si caleste-i la foc mediu timp de 5 minute. Lasa-i putin sa se raceasca, apoi pune-i in castron, peste legumele fierte.
pasul 3. Taie rondele cepele verzi si pune-le peste amestecul de legume, adauga apoi frunzele de spanac (acesta este preferabil sa aiba frunzele mici), menta tocata si amesteca bine. Presara apoi branza sfaramata.
pasul 4. Amesteca bine mustarul cu trei linguri ulei de masline si zeama si coaja de lamaie. Toarna sosul peste salata inainte de servire.