Salata crocanta asortata
Iti faci plinul de vitamine, fiindca acestea se gasesc in cantitati importante in toate ingredientele crude.
Timp de preparare: 6 minute
82 calorii, 5 g grasimi per portie
Ingrediente:
- 2 linguri seminte de dovleac
- 2 morcovi, curatati
- 2 dovlecei
- 250 g sfecla rosie, curatata de coaja si taiata felii subtiri
- 1 salata verde
- ulei de masline, pentru stropit
- 1 lamaie, taiata sferturi
Mod de preparare:
Intr-un vas, la foc potrivit, prajeste semintele de dovleac timp de 1 minut, pana cand incep sa sara. Da deoparte.
Cu un cutit pentru curatat cartofi, taie fasii morcovii si dovleceii si amesteca-i intr-un bol incapator, impreuna cu frunzele de salata si cu sfecla. Daca nu iti place sfecla rosie cruda, desi doar astfel isi pastreaza toate vitaminele si mineralele, o poti fierbe in coaja, in apa, pana cand se patrunde (depinde de marime). Apoi o cureti de coaja si o tai felii sau o dai pe razatoare.
Presara sare si piper negru proaspat macinat si apoi semintele rumenite. Inainte de a servi, stropeste salata cu ulei de masline si serveste cu feliile de lamaie.
Pofta buna!