Să fie adevărat? Gargara cu apă oxigenată + apa de gură omoară virusul și previne infectările cu Coronavirus

O nouă ipoteză se conturează printre specialiști: gargara făcută de trei patru ori pe zi dintr-un amestec obținut din trei părți apă de gură cu un conținut ridicat de clorhexidină și o parte peroxid de hidrogen, adică apă oxigenată, formează un prag în calea declanșării Covidului. Unii medici spun că din amestec nu trebuie să lipsească și o parte apă călduță care ar contracara efectele negative pe care ar putea să le aibă peroxidul de hidrogen asupra țesutului bucal.

Un medic infecţionist  recomandă o metodă care ne poate ţine departe de infecţia COVID. Iată ce declară acesta: „Am scos cam o treime din apa de gură, voi adăuga peste ea apă oxigenată, deci voi face o concentraţie de 1% apă oxigenată, voi amesteca soluţia, după care voi clăti gura şi voi face gargară', explică medicul infecţionist.
Se pare că în spitale până și medicii fac această gargară ori de câte ori au puțin timp liber.
Apa de gură în amestec cu apa oxigenată ar putea ucide virusul în cazul pacienţilor infectaţi recent sau care au luat contact cu o persoană infectată.
De asemenea, mai mulţi virusologi de la Universitatea Cardiff au invocat chiar studii anterioare referitoare la virusuri similare care au arătat că spălarea gurii ar putea împiedica transmiterea bolii şi fac apel pentru a se face cercetări clinice amănunţite privind efectul asupra SARS COV 2.
Din păcate, nu sunt încă dovezi concrete legat de modul în care apa de gură împreună cu apa oxigenată acţionează asupra SARS COV 2, însă dacă este folosită în doza corectă nu are cum să facă rău. Toată lumea trebuie să știe că acest amestec nu se înghite sub nicio formă pentru că este foarte dăunător. Până la noi studii clinice e bine de știut că apa oxigenată e cel mai vechi și eficient virulocid dintre toate substanțele.
Foto: 123rf
Citeste și:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate