(P) Cel mai bun ceai de slăbit în dieta Keto

(P) Cel mai bun ceai de slăbit în dieta Keto

Dieta ketogenică este ultimul trend în materie de sănătate și wellness. Aceasta este folosită ca și program de slăbire rapidă prin schimbarea sursei de energie a corpului din glucoză în grăsime. Este o dietă care oferă și beneficii pentru sănătate, cum ar fi diminuarea efectelor diabetului de tip 2 și îmbunătățirea sănătății cognitive.

Dieta ketogenică este ultimul trend în materie de sănătate și wellness. Această este folosită ca și program de slăbire rapidă, prin schimbarea sursei de energie a corpului din glucoză în grăsime. Este o dietă care oferă și beneficii pentru sănătate, cum ar fi diminuarea efectelor diabetului de tip 2 și îmbunătățirea sănătății cognitive.

Ce presupune dieta Keto?

În dieta Keto, ți se va cere să reduci aportul de carbohidrați la 50 de grame pe zi, în timp ce vei consuma aproximativ 75% grăsimi din aportul zilnic total de calorii. Vei mai rămâne cu un procent de doar 20% pentru proteine. Pe scurt, raportul arată cam așa: 75% grăsimi, 20% proteine și 5% carbohidrați. Cam așa va arată meniul tău zilnic.

Totodată, dietă Keto te obligă să eviți și băuturile cu zahăr și să optezi pentru varianta lor sănătoasă. Ceaiul verde este una dintre opțiuni.

Cum se împacă ceaiul verde cu dieta Keto?

Ceaiul verde poate fi utilizat ca și ceai de slăbit care, atunci când este consumat fără zahăr, îndulcit doar cu miere pentru gust, are doar 100 de calorii, fiind așadar numai bun pentru planul tău de slăbire și o digestie îmbunătățită.

Conform Healthline, ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă – este plin de antioxidanți polifenolici numiți EGCG, care cresc metabolismul, respectiv atingerea mai rapidă a stării de ketoză (sau cetoză), responsabilă de pierderea în greutate.

Tot ceaiul verde este plin de flavonoide care, împreună cu cofeina, îmbunătățesc și ele rata metabolică, cresc procesul de oxidare al grăsimilor și chiar îmbunătățesc activitatea insulinei. Cei care consumă ceai verde pot pierde până la 1 kg în 2 săptămâni, asta fără a urma vreo dietă specială. 

O ceașcă de ceai verde pur, fără îndulcitori sau conservanți adăugați, este o băutură fără calorii. Ajută la pierderea în greutate și la energizarea corpului. Este cea mai bună băutură pe care o poți alege când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus.

Așadar, dacă urmezi o dietă keto timp de 12 zile și te ajuți și de ceai verde, ai șanse mari în a atinge silueta mult dorită.

Tipuri de ceai verde pe care le poți bea în dieta ketogenică

În categoria ceaiurilor verzi recomandate în dietă ketogenica întră Sencha, Matcha, Hojicha, Kukicha, Genmaicha. La noi, le găsești pe toate în forma lor organică, sub brand-ul Clearspring.

Ceai de la Clearspring recomandă pentru dimineață un ceai Matcha, pentru a te energiza. Dacă simți la prânz energia pe care o ai nu este suficientă pentru restul zilei, poți savura un Sencha. După amiaza, pe la 3, te poți delecta cu Genmaicha, iar seara, după cină, poți bea Hojicha. Înainte de culcare, dacă vrei, mai poți bea o ceașcă de Kukicha – este cel care are cel mai mic conținut de cofeină dintre ceaiurile verzi.

De menționat  Hojicha și Kukicha pot avea un efect digestiv foarte bun.

De reținut

În timpul dietei keto, este foarte important rămâi hidratat. Cu un aport mai mic de carbohidrați, scade și capacitatea de a reține apa. Astfel, este important menții un echilibru adecvat între electroliți și lichide.

Deasemenea, o proporție adecvată de carbohidrați, grăsimi și proteine este foarte importantă într-o dietă keto.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial