Rusaliile 2022. Când pică Rusaliile anul acesta?

Rusaliile sunt sărbătoarea anuală prin care se comemorează coborârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor lui Iisus după înălțarea Sa de pe pământ la cer în ziua Înălțării Domnului. Întotdeauna cade în a șaptea duminică după Paște.

Rusaliile înseamnă „a cincizecea zi' (Cincizecimea), deoarece este sărbătorită în a 50-a zi a sezonului Paștilor (inclusiv Duminica Paștelui, prima zi, în numărare). Unele confesiuni creștine consideră că este ziua de naștere a bisericii creștine și o sărbătoresc ca atare. Poate cădea în intervalul 10 mai-13 iunie.

Duminica Rusaliilor ortodoxe este cunoscută și sub denumirea de „Duminica Îngenuncherii', deoarece există tradiția de a nu îngenunchea în timpul rugăciunilor din biserică din Duminica Paștelui până de Rusalii.

Simbolurile Rusaliilor sunt cele ale Duhului Sfânt și includ flăcări, vânt, suflarea lui Dumnezeu și un porumbel. Există unele tradiții care sunt asociate cu mitul. În mai multe regiuni ale țării, oamenii îşi împodobesc casele cu frunze sfinţite de tei sau de nuc, pentru a îndepărta duhurile rele, ung uşile cu usturoi, pentru a fi feriţi de ghinion tot anul şi dansează Jocul Căluşarilor pentru a alunga spiritele Ielelor care vin să facă rău, potrivit News.ro.

Rusaliile 2022. Când pică Rusaliile anul acesta în calendarul ortodox?

Rusaliile pică în 2022 pe 12 iunie. De asemenea, creștinii sărbătoresc și a doua zi, sărbătoarea fiind cunoscută sub numele de Lunea Sfântului Duh. În România, de câțiva ani, sărbătoarea Rusaliilor este recunoscută ca fiind una legală. Astfel a devenit o zi liberă pentru populația generală, iar școlile și majoritatea afacerilor sunt închise.

De asemenea, cei care circulă cu mijloacele de transport în comun în timpul sărbătorilor legale trebuie să verifice programul acestora deoarece pot surveni mici modificări.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate