Rugăciunea Sfântului Nicolae pe care e bine să o citești în seara aceasta

Rugăciunea Sfântului Nicolae pe care e bine să o citești în seara aceasta

Pe data de 6 decembrie, creștinii îl pomenesc pe Sfântul Nicolae, care este cel mai cunoscut și iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe.

În credința populară Sfântul Nicolae mai este cunoscut și sub numele de Sân-Nicoara.

În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii, dar și adulții își lustruiesc ghetuțele, pentru că Moș Nicolae vine pe furiş în casele oamenilor şi lasă cadouri în cizmulițe.
Moș Nicolae îi ajută pe toți cei nevoiași, orfanii și văduvele, este stăpânul apelor și salvează corăbierii de la înec, protejează soldații pe timp de război.

O datină populară spune că în nopțile sfințite de sărbători, când cerurile se deschid și pentru muritorii de rând, preț de o secundă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta Domnului.

Însă seara de 5 decembrie nu înseamnă doar cadouri, ci și un moment de rugăciune și liniște sufletească. În seara aceasta este bine să rostim o rugăciune către Sfântul Nicolae, despre care se spune că aduce pace în suflet și ne ferește de necazuri:

'O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin!'.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate