Rugăciunea din Miercurea Mare – Ce nu e bine să faci astăzi

Ce nu e bine să faci astăzi

Rugăciunea din Miercurea Mare. Miercurea Mare este ziua în care Iuda L-a vândut pe Iisus Hristos fariserilor, pe treizeci de arginți. Dar tot în Miercurea Mare se pomenește femeia păcătoasă care a spălat cu lacrimi și a uns cu mir picioarele Mântuitorului, înainte de Patima Sa. Ce nu e bine să faci astăzi?

În Miercurea Mare se săvârșește Taina Sfântului Maslu. Este ziua rugăciunilor dedicate bolnavilor și celor aflați în suferință. Se spune că rugăciunile pe care le rostești în această zi sunt ascultate și pot să aibă loc miracole.

Rugăciunea din Miercurea Mare

Potrivit doxologia.ro, aceasta este rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi:

“Doamne Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!
Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune, şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci, şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi, ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin”.

Ce nu e bine să faci în Miercurea Mare

  • Se spune că Miercurea Mare este ultima zi în care se mai pot face treburi casnice.
  • Bătrânii spuneau că în Miercurea Mare e bine să te împaci cu persoanele cu care te-ai certat în cursul anului.
  • În unele regiuni, în această seară, copiii merg cu colindul și primesc ouă pe care le vor vopsi a doua zi.
  •  Trebuie să deschizi larg ferestrele pentru ca lumina să pătrundă în casă în zilele de Paște.

 

Foto:shutterstock.com

 

Vezi si:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate