Rugăciunea celui care nu-și găsește rostul în lume, către Sfântul Efrem cel Nou

rugăciunea celui care nu-și găsește rostul în lume

Nu de puține ori ni se întâmplă să fim atât de triști, să avem atât de multe probleme care să apese greu pe umerii noștri încât să avem impresia că ne-am născut doar ca să ne chinuim. 

Cu toate acestea, acesta nu va fi niciodată adevăratul motiv pentru care am apărut pe lume. Fiecare dintre noi s-a născut cu un scop anume, dar puțini dintre noi au reușit să-l descopere.

Citește și Rugăciune la vreme de mâhnire și deznădejde către Sfântul Efrem cel Nou

În momentele în care ești copleșită de amărăciune și tinzi să crezi că te-ai născut doar ca să te chinui, rostește această rugăciune. Rugăciunea celui care nu-și găsește rostul în lume, către Sfântul Efrem cel Nou, este foarte puternică dacă este rostită cu credință. O poți spune nu doar atunci când problemele apasă greu pe umerii tăi, dar și atunci când ai mici neîmpliniri.

“Sfinte Părinte Efrem, amărăciunea în care mă aflu mi-a fost călăuză spre tine. Am auzit că vii grabnic în ajutorul celor care nu și-au aflat nici un rost pe pământ și de aceea te rog ia aminte și la mine, chiar dacă n-am nici un bob de credință. Am obosit să tot văd cum voia omului aduce atâtea urâciuni pe pământ și de aceea mi-am zis că, de fapt, Dumnezeu nici nu există. Cumplit este acest gând, dar mai cumplită este o lume fără Dumnezeu, în care totul alunecă spre moarte și nimicnicie. Este cu neputință ca moartea să fie sfârșitul a toate, pentru că, în adâncul lui, omul nu-și dorește niciodată să moară, ci să fie veșnic. 

Citește și Cea mai puternică rugăciune care se spune la necazuri

M-am uimit mult aflând că tu ești viu, chiar dacă ai trăit acum cinci veacuri, însă minunile tale adeveresc că n-ai murit. Dacă tu ai biruit moartea, cu toate că ai fost ucis mișelește, înseamnă că până acum nu încetezi să-ți împlinești menirea pe care ți-a rânduit-o Domnul. Așadar, ai găsit o cale de a afla cu adevărat cine ești și care este rostul tău în lume. Tocmai de aceea, te rog, grăiește inimii mele și lămurește-mi gândurile și întrebările cele mai tainice. Ajută-mă și pe mine să pricep că fiecare om ‒ asemenea ție și mie ‒ a fost zidit printr-un anume cuvânt al Sfintei Treimi, iar taina care s-a săvârșit la aducerea noastră în ființă este pecetluită cu darurile cu care ne-a înzestrat Dumnezeu pe fiecare.

Fii și mie prieten și sfătuitor, Sfinte Efrem, înțelepțindu-mă să pot pricepe nu numai că Dumnezeu nu are pe nimeni, niciodată, de pierdut, ci și că poate să deschidă fiecăruia o cale spre El. Amin.”

Sursa: www.doxologia.ro 

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate