Ce alt domeniu o pasionează pe Roxen în afara muzicii: „În continuare sunt atrasă de zona asta”

În timp ce unora nici o viață nu le este îndeajuns pentru a descoperi ce le-aduce bucurie, la doar 5 ani, Roxen pășea hotărât pentru prima oară pe o scenă. Apoi, ușor-ușor, artista s-a dedicat din ce în ce mai mult pasiunii sale pentru muzică.

Deși are doar 21 de ani, vorbește cu maturitate despre cariera pe care și-a ales-o și despre planurile ei de viitor. După ce anul 2020 i-a furat bucuria de a-și reprezenta țara la Eurovision, Roxen este nerăbdătoare să pășească pe scena competiției în luna mai a anului acesta.

Află ce alt domeniu o pasionează, ce o inspiră, ce o motivează, dar și ce obiective are în 2021 din rândurile de mai jos.

RoxenSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Cum îți începi ziua, Roxen? Ai o rutină de la care nu te abați sau fiecare zi este altfel pentru tine?

Nu am o rutină, depinde foarte mult și de ora la care mă bag în pat, cât reușesc să dorm, cât de bine mă odihnesc. În ultimul timp, m-am trezit cu foarte multă energie și dorință să fac multe lucruri. Îmi încep ziua destul de repede, nu stau foarte mult să lenevesc. Mă trezesc, îmi beau cafeaua, încep să mă gândesc la tot ce am de făcut în ziua respectivă și să mă organizez.

Cum te-ai simțit când ai aflat că ai câștigat premiul International Breakthrough în cadrul The Artist Awards?

Am fost copleșită de emoții. Nu mă așteptam, eram ca un copil căruia tocmai i se îndeplinise o dorință foarte mare și nu-i venea să creadă. Am sărit de bucurie câteva minute bune, habar nu aveam ce să mai zic, dacă trebuie să zic ceva sau doar să mă bucur, nu mă puteam opri din râs. Mai ales că, în 2019, am cântat pentru prima dată în fața unui public numeros, la Craiova, în cadrul primei ediții The Artist Awards. Un an mai târziu, am câștigat un premiu. A fost ceva complet neașteptat, dar care m-a umplut de fericire. A fost superb, îmi voi aminti acest moment toată viața.

Ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică la doar 7 ani. Îți mai amintești când ai cântat pe scenă prima oară? Cu ce ocazie a fost, ce piesă ai cântat și cum te-ai simțit?

Prima dată am urcat pe scenă când aveam 5 ani. Eram la grădiniță și veniseră niște fete să ne invite să participăm la un concurs de talente care avea loc la un centru comercial din oraș. Mama a spus direct „da”. Am ajuns acolo și mi-au căzut direct ochii pe o cutie mare, pe care bineînțeles că o voiam, dar nu știam ce trebuia să fac pentru a fi a mea. Era simplu, trebuia să câștig concursul. Am urcat pe scenă, am cântat și, din fericire, am câștigat. Nu mai țin minte exact ce piesă am cântat, era ceva de copii, oricum, ce învățasem la grădiniță. Am ajuns acasă și am deschis cutia, abia așteptam! Înăuntru era o pereche de role. Acela a fost și momentul în care am învățat să merg pe role. Vă dați seama cât de fericită am fost. Am câștigat concursul și am luat și cutia uriașă cu mine acasă. 🙂

Mai spuneai și că părinții te-au încurajat să îți urmezi pasiunea pentru muzică. Ce altceva ai mai învățat de la ei?

M-au învățat să am răbdare, să mă concentrez cât pot de mult pe mine și pe ce am eu de făcut, să nu mă las doborâtă de nimic.

Mărturiseai în trecut și că dacă nu ai fi ales muzica, ți-ar fi plăcut să fii medic psihiatru. Din ce motive?

Am fost mereu considerată „psihologul” grupului meu de prieteni, iar asta s-a întâmplat încă de la o vârstă fragedă. Eram interesată de cum funcționează mintea, cum reacționează oamenii la diferite impulsuri, orice legat de comportamentul uman. Am început să studiez, să citesc mult. Cu timpul, m-a prins foarte tare domeniul, m-am uitat la filme și seriale psihologice și așa am început să-mi doresc să devin medic psihiatru. În continuare sunt atrasă de zona asta, îmi dezvolt cunoștințele și încerc să le aplic ori de câte ori am ocazia.

Trebuia să reprezinți țara noastră la Eurovision în 2020, dar o vei face în 2021. Ai emoții?

Am emoții, dar de data asta toate sunt constructive. Am fost ușor dezamăgită anul trecut când am aflat că nu vom mai merge la Rotterdam, însă în timp mi-am dat seama că a fost mai bine așa, din toate punctele de vedere. A mai trecut un an în care am muncit, m-am dezvoltat, am înțeles mult mai multe lucruri, în care mi-am dat seama că sunt pregătită să reprezint România la Eurovision. Și o voi face cât voi putea eu de bine. Este un proiect la care țin foarte tare, care m-a ajutat să cresc și a contribuit la maturizarea mea. Sunt trup și suflet acolo și abia aștept să aflăm piesa și să începem toată călătoria spre Rotterdam.

Spuneai în trecut că ți-ar plăcea să colaborezi cu Nane, cu ce alt/ă artist/ă ți-ar mai plăcea să colaborezi?

Sunt foarte mulți artiști pe care îi admir și cu care mi-aș dori să colaborez: Irina Rimes, INNA, The Motans, Amuly… și lista poate continua. 🙂

În decembrie, mărturiseai că înaintea pandemiei chiar îți doreai mai mult timp să citești și să te odihnești. Ai reușit să faci asta?

Toată perioada asta m-a ajutat cumva să mă redescopăr. Am făcut și greșeli, dar am învățat din ele. Mi s-au întâmplat și multe lucruri bune, care m-au ajutat să merg mai departe și să înțeleg ce contează cu adevărat pentru mine. Așa că, tot răul spre bine… întotdeauna. Am reușit să citesc, să văd mai multe filme, să desenez, să petrec timp cu mine. De sărbători, am fost acasă, la Cluj, unde am stat trei săptămâni. A fost cea mai bună decizie. Am avut parte de liniște, mi-am pus gândurile în ordine, m-am odihnit și am mâncat mâncare gătită de mama. Toate astea m-au ajutat să încep anul cu energie bună.

Care este ultima carte citită, cartea preferată și o carte pe care oricine ar trebui să o citească?

Ultima carte citită: „Schimbă-ți viața cu ajutorul inteligenței emoționale”, de Christine Wilding. Cartea preferată… eram foarte mică atunci când am descoperit cartea „Dangerous Love”, de Chad Ford. Cred că am citit-o de patru ori. Descoperisem în ea o lume pe care puteam să o creez în mintea mea, la vremea respectivă. E mai mult un atașament emoțional față de ea, cred. Cartea pe care oricine ar trebui să o citească: „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”, de Robin Sharma.

Pentru ce ești recunoscătoare anului 2020?

Pentru toate lecțiile învățate. Așa cum spuneam, anul 2020 a fost unul plin, a avut de toate, de la bune și foarte bune, până la momente pe care mi-aș fi dorit atunci să nu le trăiesc. Dar în timp, mi-am dat seama că toate s-au întâmplat cu un sens și m-au făcut mai puternică și mai conștientă de ceea ce sunt și de tot ce am de oferit. Am avut câteva proiecte fantastice anul trecut, am avut oameni minunați alături de mine, echipa mea, care m-a sprijinit și mă sprijină necondiționat. Le sunt recunoscătoare și mă bucur teribil să-i am aproape.

Știm că ești din Cluj. Ți-a fost greu să te acomodezi în București?

Dacă stau să mă gândesc acum, nu cred că m-am acomodat atât de greu. Însă, da, am avut momente în care parcă nu mă regăseam, nu știam ce vreau de la mine. Dar din momentul în care mi-am cunoscut echipa și am început să mă integrez, mi-am dat seama că am o familie și aici, că mă pot baza pe ea și că nu aș avea de ce să mă simt singură. S-au legat frumos toate lucrurile. Am cunoscut oameni și locuri, mă simt foarte bine la București. Dar când zic „acasă”, atunci mă gândesc la Cluj.

Ești urmărită de zeci de mii de persoane pe Instagram. Simți că ai o responsabilitate față de urmăritorii tăi în momentul în care publici un mesaj/o fotografie în online?

Bineînțeles, mai ales că printre urmăritorii mei sunt și foarte mulți copii, iar ei preiau cu ușurință ceea ce văd în social media. Sunt naturală, de cele mai multe ori spun exact ce gândesc și ce simt într-un anumit moment, însă cu toate astea, sunt atentă la ceea ce postez. În cazul în care conținutul meu influențează pe cineva, atunci mi-aș dori să fie într-un mod pozitiv. Nu știu, poate se simt inspirați de una dintre pozele pe care le postez, poate se regăsesc într-un anumit text scris de mine sau experiență pe care eu am avut-o.

Cum faci față mesajelor negative?

La început mă afectau foarte tare, însă am învățat să le ignor. Dacă sunt mesaje cu un sâmbure de adevăr, din care eu pot învăța ceva, constructiv, atunci mulțumesc pentru ele și putem continua o discuție civilizată. Însă când vine vorba despre mesaje fără nicio noimă, care sunt scrise doar pentru a arunca cu ură, fără nicio bază, atunci trec peste ele, pur și simplu. Sincer, nu înțeleg oamenii care fac asta. Există atât de multe lucruri frumoase pe care oricine le poate face, lucruri care te pot încărca pozitiv, nu negativ. Și atunci, de ce preferi să îți pierzi timpul scriind mesaje negative, care nu ajută în final pe nimeni? Nu trebuie să ne placă toată lumea, e normal să existe și oameni care nu rezonează cu noi, cu valorile noastre, cu ceea ce transmitem, dar atunci normal ar fi să ne îndreptăm atenția către cei care ne plac, nu să aruncăm cu hate în ceilalți.

Ce nu știu fanii tăi despre tine?

Că noaptea am „pauze de masă” în timpul somnului. 🙂 Adorm, mă trezesc să mănânc ceva, adorm la loc… și tot așa. După ce mănânc dorm cel mai bine.

Experimentezi foarte mult din punct de vedere stilistic, cine te inspiră în alegerea look-urilor tale?

Întotdeauna pentru filmări, ședințe foto, evenimente, lucrez cu o echipă de styling. De fiecare dată ținem cont de ceea ce simt eu, de vibe-ul meu, și alegem împreună outfit-uri care să mă completeze, care spun o poveste. Sunt mereu inspirată de stările mele.

Cum ți-ai descrie stilul?

Reprezentativ pentru mine. Port haine care-mi dau o stare bună și îmi dau voie să mă exprim. Nu știu dacă aș putea pune acum degetul pe un anumit stil și să spun: „Da, stilul meu vestimentar e ăsta!”. Îmi place să experimentez, să mă duc în mai multe zone, să le combin.

Ce te inspiră?

Vântul, aerul, soarele, oamenii… un gest, un moment sau o întâmplare. Plimbările în aer liber mă încarcă cu energie, iubesc să simt aerul și să privesc oamenii. Îmi creez tot felul de povești în minte. Asta pe mine mă ajută.

Ce te motivează?

Faptul că îmi trăiesc visul din copilărie. Asta mi-a dat putere să cred că orice e posibil și mă motivează mereu să merg mai departe, să cred în mine și să evoluez.

Ai vreun obicei de care ți-ai dori să scapi?

Mă iau prea mult în serios uneori. Mi-aș dori să nu se mai întâmple așa, dar cred că e și o treabă care vine cu vârsta, experiența, etc.

Ce ți-ai dori să faci, dar îți este frică?

Nu cred că îmi este neapărat frică, dar n-am avut ocazia până acum să sar cu parașuta, să fac orice sport extrem.

Formezi un cuplu în prezent?

Nu. Sunt fericită și împlinită cu ceea ce fac, cu planurile pe care le am și alături de oamenii care mă iubesc și primesc de la mine aceleași sentimente. În acest moment, nu am nevoie de mai mult. Toate se întâmplă atunci când trebuie să se întâmple, iar mie mi-e foarte bine așa cum sunt acum.

Din punctul tău de vedere, care este secretul unei relații fericite?

Înțelegerea, comunicarea și iubirea. Nu cred că există neapărat vreun secret, cred că fiecare relație e diferită. Nu există niciodată numai lapte și miere, însă dacă există înțelegere și deschidere, atunci multe pot fi rezolvate sau prevenite. E foarte important să spunem ceea ce ne deranjează și ce ne dorim de la omul de lângă noi. Așa cred că pot fi evitate discuții, certuri și tot felul de alte conflicte.

Care sunt calitățile pe care le cauți într-un partener?

Nu m-am gândit la asta până acum. Cred că mi-aș dori să înțeleagă foarte bine ceea ce fac, să mă înțeleagă și să-mi fie alături.

Ce obiective/planuri ai pentru anul acesta?

În primul rând, participarea la Eurovision. În această perioadă, concentrarea mea merge în această direcție. Îmi doresc foarte tare să ne prezentăm cât mai bine la Rotterdam. Voi continua să lansez piese și clipuri, poate vom avea și concerte și evenimente anul acesta și vom reuși să ne vedem. Dar le luăm pe rând și le vom afla pe toate la momentul potrivit. Obiectivul este să fim toți sănătoși și să trecem cu bine peste această perioadă. Așa vom putea să ducem la capăt și toate planurile pe care le avem.

Interviu realizat de Adelina Duinea

Foto: PR

Citeste și:

Ioana Ginghină: „Sfatul meu pentru toată lumea este: «Nu vă mai dați…»”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje