“România are sânge de rocker” – Nevoia de sânge în România, dublă față de colectare

România are sânge de rocker

România are sânge de rocker

România se plasează pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge în Europa: doar 1.7% dintre români donează sânge, de aproape 10 ori mai puțin decât danezii, de 9 ori mai puțin decât britanicii și de 7 ori mai puțin decât olandezii. Nevoia de sânge în România, dublă față de colectare.

Potrivit statisticilor, 1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie de sânge, însă multe intervenții chirurgicale ajung să fie amânate din cauza deficitului de sânge.

În primul trimestru al anului 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au înregistrat cu peste 1.100 mai puțini donatori decât în aceeași perioadă din 2018, iar nevoia de sânge actuală este dublă față de cât se recoltează în mod normal.

“România are sânge de rocker” – Nevoia de sânge în România, dublă față de colectare

În contextul unei nevoi acute de sânge, “Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, matinalul ROCK FM, inițiază, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Donorium, o campanie națională de conștientizare și educare a populației, menită să crească numărul donatorilor de sânge și să arate că “România are sânge de rocker”.

Timp de o lună, 5 trupe rock din România vor lansa cover-uri rock ale unora dintre cele mai cunoscute șlagăre românești, transferând oricărui român din mândria de rocker, pentru a încuraja donarea de sânge;

“Donarea de sânge este o problemă de mentalitate, care nu se rezolvă foarte repede și foarte ușor. Vorbim permanent de nevoie de sânge. Dar ca să nu mai vorbim de nevoia de sânge în România, ar trebui să înțelegem că avem nevoie de donatori, pentru că, din păcate, sângele nu poate fi făcut în laborator. Și nu o dată, avem nevoie de sânge constant. Oamenii donează sânge atunci când le este declanșat un resort interior. Ne dorim ca pasiunea pentru muzica și cultura rock să fie acest resort emoțional. Mulțumim pentru sprijin întregii comunității de rockeri din România”, a declarat Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Orice român cu sânge de rocker poate contribui la crearea unui cover rock

“Oamenii care ascultă rock au mândria lor, poate mai pregnantă decât în cazul fanilor altor genuri de muzică. Mândria unui rocker, până la urmă, este că rock-ul sună cel mai bine, dar și că orice melodie ar suna mult mai bine în varianta rock. Donând sânge, orice rocker poate transforma o melodie clasică în versiunea ei rock și poate transfera oricărui român din mândria de a fi rocker. Cred că acesta e doar primul pas către solidaritate, responsabilitate și empatie. Și sunt convins că, pe termen lung, România are sânge de rocker.”, a declarat Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului “Morning Glory cu Răzvan Exarhu” și inițiatorul campaniei.

 

 

Foto:shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate