Rolul parintilor in terapia logopedica

Rolul parintilor in terapia logopedica

Terapia logopedica
Rolul parintelui in terapia logopedica incepe inca dinainte ca micutul sa ajunga intr-un cabinet logopedic
deoarece parintele trebuie sa isi pregateasca copilul pentru ceea ce urmeaza sa se intample. El va trebui sa ii explice ca va cunoaste pe cineva care ii va arata niste trucuri si impreuna vor forma o echipa, iar in final el va putea sa exprime tot ce isi doreste si va fi inteles de ceilalti.

Copii care stiu pentru ce vin la logoped sunt mai interesati de ceea ce se intampla, mai ales daca, cu ajutorul imaginatiei si rabdarii, mama sau tata le creeaza un interes pentru terapia logopedica. Pe aceasta baza logopedul va crea o relatie si il va motiva pe copil in vederea depasirii dificultatilor avute.

Ulterior, repetarea exercitiilor puse la dispozitie de logoped este importanta. Ideal este ca parintele care sta cu copilul sa repete cuvintele si exercitiile recomandate in fiecare zi chiar si 10 minute. Foarte importanta in acest caz este atitudinea parintelui. Ea trebuie sa fie calma, naturala, plina de intelegere si in acelasi timp ferma. In unele cazuri parintele considera dificultatile copilului un mare esec personal, dezvolta o serie de frustrari profunde pe care inconstient le transfera copilului care ulterior refuza sa vorbeasca, se retrage in sine, nu mai are incredere in el. Intotdeauna logopedul va urmarii pe langa tehnicile de corectare a vorbirii si dezvoltarea unei atitudini pozitive la copil in ceea ce priveste vorbirea.

La final, cand terapia logopedica si-a atins scopul specialistul si parintele conlucreaza pentru a incheia activitatea si a mentine acelasi interes pentru vorbirea corecta la copil. Daca se intampla, ca dupa incheierea relatiilor copilului cu logopedul, acesta sa faca mici greseli, parintele, cu intelegere si rabdare, ii va aminti de ceea ce a invatat.

Dragi parinti nu uitati ca voi sunteti principalii terapeuti, eroi si mentori ai copiilor dumneavoastra! Noi, specialistii, suntem ajutoare in situatii de necesitate.

Logoped Georgiana Oprea

Asociatia

Asociatia Covorasul Fermecat

www.covorasulfermecat.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii