Ridurile de pe față pot fi semnul unei afecțiuni grave. Când ar trebui să ceri părerea unui medic specialist?

Ridurile de pe față pot fi semnul unei afecțiuni grave

Privite până acum ca fiind principalul semn al îmbătrânirii, ridurile de pe față pot anunța afecțiuni grave și care poate pune viața în pericol. Dacă apar mult mai devreme decât ar fi normal și sunt evidente în special în zona frunții, atunci este nevoie de părerea unui medic specialist.

Ridurile sunt cel mai de temut dușman al femeilor, dar dincolo de aspectul fizic, cercetătorii francezi spun că pot ascunde probleme de sănătate dintre cele mai serioase și care nu ar trebui ignorate.

Ridurile de pe față pot fi semnul unei afecțiuni grave

O cercetare realizată de oamenii de știință din Franța a arătat că persoanele care au riduri profunde în zona frunții prezintă un risc ridicat de a suferi un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic. Adulții care au riduri pe frunte au de 10 ori mai multe șanse să își piardă viața, comparativ cu persoanele a căror piele este netedă. Pentru a ajunge la această concluzie, medicii francezi au ținut sub observație 2221 de voluntari timp de 20 de ani. Studiul a arătat că ridurile din zona frunții ar putea limita fluxul de sânge și oxigen la nivelul organelor vitale, iar cheagurile de sânge se pot forma mult mai ușor.

Oamenii de știință sunt de părere că această descoperire ar putea veni în sprijinul medicilor de familie. Persoanele care prezintă riduri în această zonă a feței ar putea fi ținute mult mai ușor sub observație, o eventuală afecțiune cardiovasculară putând fi depistată la timp, eliminând astfel riscul de deces.

“Cu cât ridurile sunt mai adânci, cu atât riscul de mortalitate din cauza unei afecțiuni cardiovasculare este mai ridicat. Pot să apară factori de risc ca hipertensiunea sau colesterolul. Doar analizând fața unei persoane am putea vedea semnalele de alarmă, iar atunci am putea interveni pentru a reduce riscurile.”, a spus Yolande Esquirol, profesor la Universitatea din Toulouse și cea care a condus studiul, potrivit thesun.co.uk.

Specialiștii recomandă persoanelor care observă apariția ridurilor în această zonă a feței să apeleze la medicul de familie pentru un consult de specialitate și să adopte un stil de viață sănătos.

 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Bem sau nu cafea în timpul sarcinii?

De ce mamele de băieți au șanse mai mari să se confrunte cu depresia postnatală?

Boala care atacă pe rând toate organele și afectează aproximativ un milion de români. Care sunt primele simptome?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate