Rețete din medicina isihastră

hepta_1552612

Medicina isihastră a fost dezvoltată de pustnicii care cunoșteau tainele naturii și împleteau rugăciunea inimii cu puterea vindecătoare a plantelor pentru a trata diverse afecțiuni.

Legătura dintre minte, trup și suflet este una strânsă, de aceea înainte de începerea tratamentului este necesară o cercetare amănunțită a conștiinței și o purificare atât a inimii, cât și a trupului. De-a lungul tratamentului, bolnavul este îndemnat să se roage, să practice rugăciunea inimii, să binecuvinteze mâncarea, mediul înconjurător, oamenii.

Tratamentul se bazează pe post și pe o alimentație vegetală, bogată în nutrienți hrănitori pentru organism. Din lunga palentă de rețete, am ales să vă vorbesc despre terapia cu semințe bazată pe rețete vechi vindecătoare.

Semințele fructelor și legumelor sunt adevărate medicamente naturiste, iar dacă sunt consumate crude acestea aduc un aport bogat de enzime, vitamine și minerale organismului.

O inimă sănătoasă

Semințele de dovleac conțin 36-52% vitamine, grăsimi, minerale, mai ales zinc. Sunt excelente pentru a elimina paraziții intestinali, dacă sunt consumate dimineața, pe stomacul gol și luptă cu constipația și balonarea. De asemenea, ajută la creșterea părului, întăresc mușchiul inimii și pot favoriza eliminarea metalelor grele din organism.

Consumul de semințe de dovleac, neprelucrate termic, stimulează activitatea rinichilor și are un rol adjuvant în tratarea cancerului. Se mai recomandă consumul lor în combinație cu alte semințe: susan, germeni de grâu, lucernă, oregano, etc.

Pentru a trata afecțiunile enumerate mai sus, se poate prepara laptele de bostan. Aveți nevoie de 250 grame de semințe, care se pisează într-un vas de lut și se adaugă trei pahare de apă fierbinte. Acest terci se strecoară, iar lichidul se bea de trei ori pe zi, câte 1/2 de pahar, înainte de masă.

Expectorant natural și antiseptic

Semințele de in sunt excelente pentru combaterea constipației, iar extern, făina din semințe de in are proprietăţi antiseptice. Dacă ai o problemă cu furunculele, sau te-ai rănit, poți prepara o cataplasmă din făină de in şi muşeţel (părţi egale) care va ajuta la eliminarea abceselor și vindecarea leziunilor.

Un expectorant bun se obţine din 1/2 linguriţă de seminţe de in care au fost râşnite. Pulberea se agită 15 minute, în 150 ml apă și se strecoară. Se consumă câte 2 linguri de 3-4 ori pe zi pentru a trata bronşita.

Extractul din seminţe de in împiedică creşterea celulelor prostatei, contribuind la vindecarea cancerului de colon şi a prostatei, dar și la tratamentul arterosclerozei, împiedicînd formarea cheagurilor de sînge.

Oase sănătoase

Seminţele de susan au un conținut mare de vitamine (A, B, C, E) și calciu. Pentru detoxifierea organismului, se consumă câte 15-20 de grame de pulbere preparată din seminţe, cu 100 ml de apă.

Lichidul se bea de trei ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de masă. Seminţele de susan conţin şi multe proteine, cu 50% mai multe decât se găsesc în carne. De asemenea, pot înlocui laptele pentru că sunt foarte bogate în calciu, iar consumul regulat previne osteoporoza.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului