Cele mai bune leacuri naturiste pe care le foloseau vikingii

Cele mai bune leacuri naturiste pe care le foloseau vikingii

Am observat o tendință de întoarcere la ce este natural. Plantele ne redevin cei mai bun prieteni, atât când vrem să ne relaxăm, dar și când să ne vindecăm. Astfel, am adunat cele mai bune leacuri naturiste pe care le foloseau vikingii cu sute de ani înainte:

vikingi

Usturoi pentru tratarea infecțiilor

Pe vremea vikingilor nu se cunoșteau proprietățile exacte ale usturoiului, însă știau că acesta este foarte bun pentru a vindeca rănile infectate, însă nu și cele foarte adânci. Usturoiul are proprietăți antibiotice, antifungice și antivirale și încă este folosit în prezent pentru tratarea anumitor afecțiuni. Acesta poate fi mâncat gătit sau proaspăt, ne-preparat, pentru a putea beneficia de proprietățile sale.

Mușețel pentru problemele digestive

Și mușețelul este una dintre plantele care prezintă numeroase proprietăți benefice organismului uman. Se pare că vikingii îl foloseau pentru tratarea problemelor digestive, când era băut ca ceai. De asemenea, maeștrii vindecători făceau și unguente din florile mușețelului pentru calmarea durerilor cauzate de răni sau infecții și pentru tratarea afecțiunilor pielii.

Angelica pentru bolile respiratorii și dureri de oase

Una dintre cele mai folosite plante pentru leacuri este angelica (angelica officinalis), iar pe aceasta vikingii o foloseau pentru tratarea bolilor respiratorii, dar și în cazul durerilor de oase. De cele mai multe ori, angelica era folosită sub formă de infuzie pentru tratarea bolilor respiratorii și sub formă de unguent cu alcool pentru masarea încheieturilor dureroase.

Dieta sănătoasă a vikingilor

Istoricii au descoperit că vikingii mâncau foarte sănătos – fructe și legume proaspete și carne în cantități destul de mari, ce-i drept, însă gătite direct pe foc sau conservate în untură ori în sare.  Peștele nu lipsea din dietele lor sănătoase, dar nici pâinea pe care o preparau din felurite cereale și căreia îi dădeau un gust bun cu lapte fermentat. Produsele din ziua de astăzi nu se pot compara cu cele naturale din acele vremuri, iar dovada constă chiar în dantura foarte sănătoasă pe care o aveau vikingii, datorată nutrienților din mâncare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate