Remedii naturiste care te scapă de senzația de arsură la urinare

pahare cu urina

Arsură la urinare. Arsura la urinare sau urinarea dureroasă (disurie) este cauzată de infecția sau inflamația tractului urinar sau a sistemului reproducător. Aceasta e mai degrabă un simptom și trebuie tratată cauza pentru a o elimina. 

Arsura la urinare semnalează în mod uzual o infecție a tractului urinar. Tractul urinar este alcătuit din uretră, vezica urinară, uretere și rinichi. Ureterele sunt niște tuburi prin care urina ajunge de la rinichi la vezica urinară. Inflamația la nivelul unuia dintre aceste organe poate produce durere în timpul urinării.

În general, infecțiile tractului urinar sunt mai uzuale la femei decât la bărbați. Aceasta deoarece uretra este mai scurtă la femei decât la bărbați și este mai ușor ca bacteriile să se înmulțească acolo.

Femeile gravide sau aflate la menopauză prezintă de asemenea un risc crescut de infecție a tractului urinar.

Senzația de arsură la urinare sau de urinare dureroasă poate fi corelată și cu o infecție vaginală. O boală infecțioasă cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea, herpesul genital sau clamidia se poate manifesta și prin simptomul de arsuri la urinare.

Inflamații sau iritații ale tractului urinar sau vaginal, ca de exemplu cistita interstițială (inflamația mucoasei vezicii urinare), pot conduce și acestea la senzația de arsură la urinat.

Arsură la urinare. Simptome

  • senzație de arsură ce apare, în timpul urinării, la nivelul orificiului de eliminare a urinei

Arsură la urinare. Cauze

  • infecție urinară;
  • incontinență urinară;
  • insuficiență renală;
  • sindromul Reiter (sindrom infecțios frecvent la bărbați și caracterizat prin conjunctivită, atingeri articulare și inflamația uretrei);
  • candidoză;
  • vaginite;
  • atrofia mucoasei vaginale la menopauză.

Citește continuarea în Dicționarul medical

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Tratamente naturiste