Top 10 remedii naturale pentru acnee și pentru îndepărtarea cicatricilor lăsate de coșuri

remedii naturale pentru acnee

Ca remedii naturale pentru acnee, unele alimente sunt mai eficiente, mai sănătoase și mai ieftine decât produsele cosmetice și farmaceutice.

remedii naturale pentru acnee

1. Oțetul de mere

Diluează oțetul de mere și aplică-l pe zona afectată cu un tampon de vată. Nu folosi oțetul nediluat și nu-l aplica în cantități mari.

2. Frunzele de aloe vera

O frunză de aloe ruptă sau cu pielița îndepărtată îți oferă acces la gelul dinăuntru. Aplică-l pe zona cu acnee o dată pe zi, după ce te-ai spălat, dar înainte de a folosi orice produs cosmetic.

Este mai sigur să aplici gelul obținut de tine direct din plantă decât un produs care are în componență și aloe vera, dar și alte substanțe.

3. Sucul de lămâie

Bogat în vitamina C care este cel mai puternic antioxidant, sucul de lămâie face bine și dacă este băut, dar și dacă este aplicat pe piele prin tamponare.

Evită să te expui imediat la soare. După un sfert sau jumătate de oră, clătește-te cu apă la temperatura camerei și, înainte de a ieși, aplică-ți o cremă cu factor de protecție UV.

4. Ceaiul de salvie

Decoctul din frunze de salvie are capacitatea puternică de a accelera și a limita zona de colectare a leucocitelor.

Tamponează de câteva ori pe zi locul în care apare un coș care tinde să inflameze excesiv o zonă extinsă. Nu stoarce coșil – eventual, prezează cu o compresă sterilă și dezinfectează locul

5. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este eficient, pe de o parte, în dietă – pentru că menține un nivel scăzut al colesterolului – iar pe de altă parte, în uz extern, asupra pielii.

Un masaj ușor cu ulei de măsline asupra zonei cu acnee va avea asupra pielii un efect emolient, astfel încât aspectul va fi mult îmbunătățit.

6. Castravetele

Acneea este, deseori, o reacție la anumite insuficiențe ale pielii, la acțiunea unor factori vătămători. Feliuțele subțiri de castravete aplicate pe aria afectată de acnee vor hidrata și vitaminiza zona.

7. Apa plată

Printre alte remedii naturale pentru acnee, apa este cea mai al îndemână. Respectă prescripția generală de a consuma zilnic 2 l de apă plată. Apa antrenează și elimină toxinele din organism. Iar coșurile sunt depozite prin care organismul încearcă să elimine, la nivelul pielii, reziduurile toxice.

8. Uleiul esențial din arbore de ceai

Uleiul esențial din arbore de ceai are proprietăți antioxidante și antifungice. Poate fi aplicat pe zona cu acnee prin picurare sau cu ajutorul unui tampon.

9. Alimentația dietetică

O dietă scăzută în abunde grăsimi, zahăr și alimente procesate duce la îmbunătățirea stării tenului.
Fructele și legumele asigură un tranzit intenstinal bun și, în consecință, la un grad scăzut de absorbție a toxinelor.

10. Tratamentul exfoliant

Exfolierea tenului înseamnă îndepărtarea celulelor moarte. Se poate face cu o mixtură naturală: albuș de ou cu tărâțe de grâu, de exemplu.

Nu este recomandat să se apeleze la exfoliere de mai mult de două ori pe săptămână.

Poți recurge selectiv la unele dintre aceste remedii naturale pentru acnee, alegând dintre ele pe cele care-ți sunt mai la îndemână și care dau cele mai bune rezultate în cazul tău. După un pieling, aplică imediat un tratament de hidratare.

Mihaela Serea
foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate