10 riscuri ale lucrului la birou

femeie la birou

femeie la birou
Medicii britanici au lansat un avertisment: munca la birou te predispune la numeroase probleme de sănătate. Află care sunt riscurile la care te expun: nervii, aerul condiţionat, termenele limită, sedentarismul, computerul sau poziţia pe scaun.

1. Opt ore pe scaun, risc de diabet. Ştim cu toţii că statul îndelungat pe scaun nu e sănătos, dar durerile de spate nu sunt singura problemă legată de această obligaţie de birou'. O zi de muncă petrecută pe scaun este la fel de dăunătoare ca fumatul şi creşte riscul unor boli precum diabet, cancer sau hipertensiune arteriala.

2. “Ferme” de microbi. În cele opt ore de birou eşti permanent înconjurată şi în contact cu surse de bacterii şi microbi, uneori foarte periculoşi. Au fost măsurate concentraţii microbiene masive în diverse locuri de la robineţii din baie, la mânerele uşilor sau la cuptorul cu microunde şi de la butoanele liftului, la imprimantă.

3. Aerul condiţionat lezează plămânii. Aerul condiţionat este de o sută de ori mai nociv şi mai încărcat de bacterii decât cel de afară, iar ca rezultat, oxigenarea devine incompletă si te expune la o o funcţionare deficitară a plămânilor şi chiar la crize de apnee.

4. Lipsa micului dejun produce hipertensiune. Dacă mersul la birou te face să sari mereu peste micul dejun, corpul tău suferă de o stare de stres alimentar constant care îţi perturbă metabolismul. Urmarea: risc sporit de apariţie a hipertensiunii arteriale, greutate în exces şi probleme cardiace.

5. Teambuilding-urile duc la depresie.
Întâlnirile motivaţionale exagerat de dese pot accentua starea de nefericire şi chiar să conducă la depresie. Cauza? Contrar aşteptărilor, forţarea gândurilor pozitive, scade entuziasmul faţă de muncă.

6. Monotonia produce accidente. Studiile britanice au constatat că munca plictisitoare, repetitivă şi nivelul ridicat de plictiseală de la birou expun angajaţii la un risc crescut de accidente de muncă dar şi la riscul unor boli coronariene sau de accident vascular cerebral.

7. Computerul produce migrene. Orele în şir petrecute cu ochii în ecranul computerului, cresc tensiunea intraoculară, încordarea privirii slăbeşte muşchii oculari şi faptul că ochii stau foarte mult timp fixaţi în aceeaşi direcţie, duce la creşterea dipotriilor şi produce migrene puternice.

8. Tastatura poate produce infecţii. S-a descoperit că suprafaţa tastaturii, necurăţată des, are de cinci ori mai multe bacterii decât capacul toaletei, printre ele stafilococi, E.coli sau alte bacteri coliforme ce pot cauza o mulţime de infecţii periculoase.

9.Termenele-limită afectează memoria. Succesiunea permanentă a deadline-urilor extrem de stricte, produce un stres puternic pe termen scurt care te afectează la nivel cerebral: scad drastic capacitatea de memorare şi pe cea de învăţare

10. Munca de noapte produce obezitate. Lucrul exclusiv de noapte, perioade îndelungate de timp, aşa cum fac de pildă programatorii, produce un deficit de leptină, hormonul apetitului şi un exces de cortizol, hormon al stresului. Rezultatul: obezitate şi risc crescut de diabet zaharat de tip 2, cancer sau boli de inimă.

Autor: Adrian Cîlțan

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate