Priveste lumea cu alti ochi

CE SUNT
Lentilele de contact sunt dispozitive medicale, folosite in special pentru a corecta diverse vicii de vedere: miopie, hipermetropie, astigmatism, presbitie. Lentilele de contact sunt mici discuri din material moale (de exemplu, silicon-hidrogel) usor concave, puse direct pe ochi. De aceea, alegerea corecta a lentilelor este esentiala pentru comoditatea si siguranta vederii.

 

CINE LE POARTA
Lentilele de contact sunt recomandate mai ales persoanelor care au nevoie de o corectie continua a vederii.
De asemenea, sunt indicate in activitati in timpul carora purtarea ochelarilor poate fi dificila sau chiar periculoasa (anumite sporturi, conditii speciale de lucru), dar si daca vrei sa iti schimbi temporar culoarea ochilor.

Alegerea tipului de lentile de contact se face in functie de corectia de care ai nevoie, ca si de perioada si ocazia in care vrei sa le porti.

LENTILELE DE CONTACT SI OCHELARII
Din 1887- cand au fost realizate primele lentile de contact (din sticla), care acopereau intreaga parte frontala a globului ocular – si pana la lentilele corneene din plastic ultrasubtire, lentilele de contact au trecut prin transformari majore. Ele sunt disponibile astazi intr-o mare varietate de materiale, culori si tipuri si pot corecta orice defect de vedere, ele avand mai multe avantaje.

  • Camp vizual normal, mult marit fata de cazul purtarii ochelarilor, iar corectia optica se realizeaza in orice directie a privirii.
  • Practic, sunt invizibile si au o contributie estetica majora. Aceasta este si mai mare in cazul utilizarii lor in scop exclusiv cosmetic. Intre o pereche de ochi miopi dublati de ochelari si o pereche de ochi in culoarea visata, care vad foarte bine, alegerea nu poate fi decat in favoarea lentilelor de contact.
  • In ocupatii care necesita acuitate vizuala (chirurgie, fotografie, sport etc.), lentilele de contact ofera o libertate de miscare imposibil de atins prin purtarea ochelarilor.
  • Nu sunt afectate de ploaie, ninsoare sau condens. n Nu aluneca de pe nas, nu apasa asupra urechilor si nu lasa urme rosii pe nas.

CONTRAINDICATII

  • Ochi uscati sau afectiuni ale corneei Persoanele cu infectii oculare cronice sau repetate pot avea dificultati la purtarea lentilelor de contact.
  • Mediu de lucru poluant – atmosfera impregnata cu vapori, care pot fi absorbiti de lentile, sau impuritati, care se lipesc de acestea (vopsea, substante chimice etc.).
  • Alergiile oculare sau senzatia de disconfort specifica perioadei de adaptare – ii determina pe multi sa renunte la purtarea lentilelor de contact.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate