Prima căsătorie. Gabriela Firea vrea să dea 1.500 de lei fiecărui cuplu care face nuntă

Prima căsătorie. Gabriela Firea vrea să dea 1.500 de lei fiecărui cuplu care face nuntă

Tinerii care plănuiesc să se căsătorească primesc vești bune de la autorități. Primăria Capitalei plănuiește să dea 1.500 de lei fiecărui cuplu care se căsătoreşte.

Pentru a primi această sumă există totuși și câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinească tinerii însurăței:

  • cel puţin unul dintre soţi să fie la prima căsătorie
  • cel puţin unul dintre ei să aibă între 18 şi 35 de ani
  • cel puţin unul dintre ei să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

Pentru această idee a fost propus un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Sumele de bani vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti (CTMB), în urmă unei cereri şi a unei copii a certificatului de căsătorie depuse de unul dintre soţi, la sediul CTMB, în termen de 45 de zile calendaristice de la data căsătoriei.

În situația în care cetăţenii nu îndeplinesc a treia condiţie, și anume nu au între 18 şi 35 de ani, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul primarului general, se precizează în proiect. Municipalitatea spune că în Bucureşti numărul căsătoriilor a scăzut de la an la an, iar tinerii amână căsătoria din ce în ce mai mult, din lipsa unor factori care să o favorizeze. Acest lucru se întâmplă și din cauza faptului că nu primesc sprijin din partea statului la întemeierea familiei, conform ziare.com.

„Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2010 – 2015, vârstă media a soţilor la căsătorie a înregistrat o creştere semnificativă, respectiv, dacă în 2010 bărbaţii se căsătoreau la o vârstă medie de 32,6 ani, iar femeile la o vârstă medie de 25,8 ani, în anul 2015 vârstă medie a fost de 34,5 ani la bărbaţi, respectiv 31,6 ani la femei. Întemeierea unei noi familii tinere este o celulă vie pentru naţiune care prelungeşte existenţa acesteia, grupa de vârstă cu cea mai mare rată a fertilităţii fiind de 25 – 29 de ani,' a explicat municipalitea, considerând că „tinerii trebuie sprijiniţi de către stat în a-şi formă familii, devenind astfel mai responsabili de la vârste timpurii'.

Ce spune Gabriela Firea, primarul Capitalei

Gabriela Firea a făcut câteva declarații în legătură cu acest proiect, în cadrul unui comunicat de presă.

„Pentru mine, că primar general, tinerii reprezintă una dintre priorităţi, astfel încât am iniţiat o serie de măsuri care să faciliteze atât întemeierea unei familii cât şi dezvoltarea acesteia de-a lungul timpului. În acest sens, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu am introdus un proiect de hotărâre prin care să se instituie acordarea un stimulent financiar în cuantum de 1.500 de lei net/familie, pentru tinerii care se căsătoresc.

Totodată, după cum bine ştiţi, Primăria Capitalei a înfiinţat societatea pe acţiuni S.C. Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A. care are că obiect principal de activitate construirea de locuinţe sociale pentru tineri, la preţuri mult mai mici decât cele disponibile pe piaţă şi tot pentru aceştia am înfiinţat Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, pentru a putea sprijini iniţiativele şi priorităţile reale ale tinerilor din Capitală',  a declarat Gabriela Firea, într-un comunicat dat de Primăria Capitalei.

Foto: shutterstock.com, Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Concediul de odihnă ar putea fi de cel puțin 25 de zile. Ziua angajatului va fi liberă

Ce este impozitul pe gospodărie și cum va fi calculat

Au chemat medicii să consulte un cadavru pregătit de înmormântare. Rudele i-au pus oglinda la gură și s-a aburit!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri