Au chemat medicii să consulte un cadavru pregătit de înmormântare. Rudele i-au pus oglinda la gură și s-a aburit!

Într-un sat din judeţul Vaslui, un echipaj de ambulanță a participat la niște scene tragic comice. Familia unui bărbat de 84 de ani, decedat de două zile, a sunat la 112, asta în timp aveau loc pregătirile de înmormântare. Rudele răposatului au chemat salvarea să consulte mortul, pentru că li s-a părut că ar fi viu și că mișcă.

Acest caz s-a petrecut în localitatea vasluiană Vovrieşti, comuna Băceşti. La început, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui au crezut că este vorba despre o glumă proastă, dar rudele omului decedat au insistat. Au sunat până și la superiorii ambulanţierilor de la Bucureşti.

Bătrânul de 84 de ani, din satul Vovrieşti, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a decedat, din cauza afecțiunilor cardiace de care suferea de mai multă vreme. După ce cadrele medicale au declarat decesul, cadavrul bărbatului a stat timp de două zile la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Apoi a fost preluat de rude pentru a fi înmormântat.

De ce au chemat ambulața rudele celui decedat?

După ce a fost adus acasă, mortul a fost aşezat pe masă, potrivit tradiţiilor, iar rudele au jelit trecerea la cele veşnice. În timp ce își analizau tatăl decedat, fiicelor lui li s-a părut că acesta nu ar fi mort, ci că de fapr acesta ar dormi. Ba mai mult decât atât, una dintre fete a spus că tatăl ei ar fi mişcat un deget, la un moment dat. Imediat, le-a anunțat și pe celelalte surori ale sale și pentru a se convinge că tatăl său mai trăiește au încercat un experiment. Au luat o oglindă și au adus-o în camera în care se afla mortul și au pus-o în dreptul feței acestuia. Din cauza diferenţei de temperatură, oglinda s-a aburit, iar fetele au crezut că tatăl lor chiar trăieşte.

Medicii au făcut o electrocardiogramă mortului din sicriu

După ce au făcut acest experiment, rudele celui decedat, au sunat în disperare la serviul de ambulanță. Cadrele medicale să le explice că bărbatul fusese declarat decedat în spital, unde s-au făcut toate verificările de rigoare înainte de a fi predat la Morgă, dar totul a fost în zadar.

Până la urmă, un echipaj medical condus chiar de directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, medicul Ana Ungureanu, s-a deplasat la Vovrieşti, o localitate situată la peste 50 de kilometri de Vaslui. După ce au ajuns la fața locului, medicii au scos mortul din coșciug, l-au dezbrăcat și l-au consultat. În plus, i-au făcut și o electrocardiogramă pentru a le dovedi rudelor că omul chiar este mort și nu mai respiră.

„Am fost solicitaţi în satul Vovrieşti, comuna Băceşti, pentru că rudelor unui decedat li s-a părut că acesta trăieşte. Ne-au spus că după două zile de la deces, corpul bărbatului nu s-a schimbat deloc, nu e rigid. Ba mai mult, ne-au spus că, atunci când i-au pus oglinda în faţă, obiectul a aburit. Ne-am deplasat la fata locului. Mortul era asezat în sicriu. I s-a fãcut o electrocardiogramă, iar familia a văzut că inima nu-i mai bătea', a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, conform adevarul.ro.

 Cadrele medicale de la SAJ Vaslui au spus că acest caz nu este prima solicitare de acest gen din partea pacienților, dar însă această situație le-a întrecut pe toate.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Florica Duma a murit. Puțini au știut că interpreta de muzică populară era grav bolnavă

Trupul neînsufleţit al Andreei Cristea a fost adus în ţară! Tânăra a murit în atacul terorist din Londra

Doliu în lumea muzicii! A murit unul dintre cei ai cunoscuţi DJ din lume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri