Povestea impresionantă a Tatianei Iekel! De ce s-a despărțit de Florin Piersic după 14 ani de mariaj

Tatiana Iekel a muritSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

Marele actor Florin Piersic trece prin momente grele după ce prima lui soție, Tatiana Iekel, a murit la vârsta de 84 de ani. Ea este și mama lui Florin Piersic Jr. Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții Teatrului Mic din București.

Tatiana Iekel a fost prima soție a lui Florin Piersic, iar cei doi au avut împreună o căsnicie care a durat 14 ani, în urma căreia a rezultat și un copil.

Cine a fost Tatiana Iekel, prima soție a lui Florin Piersic?

Tatiana Iekel s-a născut pe 10 octombrie 1932, la Iași. Ea absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, iar imediat după ce terminat facultatea a fost repartizată la Teatrul Mic din Capitală. La această instituție a jucat fără întrerupere, până a ajuns la vârsta pensionării.

„Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârșit… Teatrul Mic', spunea Tatiana Iekel în volumul „Teatrul Mic. 50 de ani, București, 2013'.

Tatiana Iekel a fost prima soție a lui Florin Piersic și din iubirea lor s-a născut Florin Piersic jr.

„Zboară cocorii de Victor Rozov'(1958), în regia lui Mihai Raicu, a fost primul spectacol în care a fost distribuită Tatiana Iekel într-un rol principal (Veronica Bogdanova). În această pieasă, ea a jucat alături de nume precum Iurie Darie și Ion Gheorghiu, conform libertatea.ro. Pe atunci, s-a bucurat de un mare succes, apoi a participat în delegația Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal.

Pe scena Teatrului Mic și Foarte Mic a interpretat peste 70 de roluri, pline de substanță și apreciate foarte mult de publicul românesc. Ultimul personaj în chipul căruia a fost distribuită Tatiana Iekel pe scena Teatrului Mic, a fost Evelyn Thomas, în spectacolul „Cum gândește Amy', regizat de Cătălina Buzoianu (2005).

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul Sieranevada (2016), regizat de Cristi Puiu. Pentru acest rol, actrița a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar.

De ce Tatiana Iekel s-a despărțit de Florin Piersic după 14 ani de căsnicie?

Florin Piersic și Tatiana Iekel și-au început povestea de dragoste în anul 1958, la Paris. Mai târziu, cei doi s-au căsătorit în anul 1960, dar s-au despărțit 14 ani mai târziu în anul 1974. Din căsnicia a lor a rezultat Florin Piersic Jr., care a urmat și-a ales și el o carieră de actor, la fel ca și părinții săi.

„Este un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa… Era un crai veşnic curtat… Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui şi i-am spus că e mai bine să ne despărţim', a dezvăluit Tatiana Iekel, în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 1.

Florin Piersic și Tatiana Iekel au format o pereche frumoasă timp de 14 ani, dar totul s-a terminat brusc.

Mesajul emoționant pe care l-a scris Florin Piersic după moartea fostei sale soții

Actorul Florin Piersic a postat pe pagina sa de socializare un mesaj impresionat, după ce a aflat că Tatiana Iekel a murit.

„Tatiana, scumpă mea, de când ţi-ai luat zborul către stele, mă gândesc neîncetat la ţine, la noi, la cum ai apărut în viaţă mea şi m-am îndrăgostit definitiv de ţine, la cum ne-am iubit, la cum ne-am despărţit, la cum a apărut pe lume băiatul nostru pe care tu îl adorai şi de care eu sunt atât de mândru şi mai ales la cum am rămas prieteni, până la sfârşitul sfârşitului. Eu, Florin, cu durere şi lacrimi în ochi şi în suflet, îţi sărut mâna şi îţi mulţumesc că mi-ai fost alături şi m-ai însoţit cu gândul tău bun, chiar şi atunci când am fost departe unul de celatalt. Dar tu ştii bine, că deşi viaţă ne-a despărţit, noi am rămas mereu aproape,'  a scris Florin Piersic, pe pagina sa de socializare.

Pentru a vedea mai multe imagini cu Tatiana Iekel, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Florin Piersic împlinește astăzi 81 de ani! La mulți ani, maestre

Florin Piersic va avea prima stea pe Walk of Fame din Bucuresti

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri