Preotul Constantin Necula, despre femeile care se machiază: “Machiajul este consecința unui complex, iar complexele au la bază păcate”

În cartea “Provocările străzii. Mic catehism vorbit”, preotul Constantin Necula abordează, printre altele, problema machiajului la femei și a intrării în biserică a femeii machiate.

Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea dacă săvârșești un păcat participând la Liturghie machiată, acum vei avea răspunsul.

Semnificația teologică a machiajului

Părintele Necula ne spune cum ar trebui privită problema machiajului la femei și de ce este acesta un păcat:

“Omul, fiind chipul slavei lui Dumnezeu, orice adaos sau scădere din el duce la o demonetizare a lui ca persoană. Se pierde ceva din identitate […] Cred că, pe măsură ce ne machiem, uităm să ne aducem aminte că machiajul ține de împărăția inversă a îndumnezeirii. Pe măsură ce te apropii de chipul lui Hristos, chipul tău se șterge și se aseamănă cu chipul lui Hristos! De aceea seamănă preoții între ei, pentru că chipul lor seamănă cu icoanele, iar icoanele seamănă cu Dumnezeu.

[…] Pe măsură ce femeile vor să se individualizeze, fără îndoială că… se individualizează, nu mai seamănă cu nimic! Uneori, nu mai seamănă chiar cu nimic omenesc […] Pe de altă parte, există o doză de bun simț, peste care, dacă se trece, este lezată inclusiv frumusețea feminină. În fond, o fată care se machiază recunoaște că să machiază ca să arate mai frumoasă. Deci, în esență, fără machiaj e urâtă. Asta e o urmare a unui com­plex. Iar cum complexele au la bază păcate, trebuie să caute ce anume este păcat în ea, încât să aibă nevoie de adjuvantul acesta pentru a merge mai departe.”

Preotul Constantin Necula, despre “machiajul bărbaților”

Credeai că numai femeile poartă machiaj? Nu, și bărbații fac acest lucru, doar că în alt sens. Preotul Constantin Necula ne lămurește:

“Să știți că nici bărbații nu sunt mai departe de femei la machiaj! Doar că ei nu se machiază cu tot felul de artificii de genul acesta. Ei își cumpără mașini cât mai puternice, telefoane cât mai șmechere, […] , ceasuri cât mai sofisticate […]”

Au voie femeile machiate în biserică?

Părintele Necula spune că da. “Pe mine mă deranjează când, din cauza machiajului, fetele sunt scoase afară din biserică. Domnișoarelor și doamnelor care vă machiați, nu există anatemă pentru machiaj! Cine vă spune că nu aveți ce căuta în biserică pentru că vă machiați, acela greșește. Acela nu are ce căuta în biserică, pentru că nu a înțeles că și machiații se pot mântui. Cu o singură condiție: să se demachieze la timp…”

Autor: Oana Anghel

Sursă: www.ganduridinierusalim.com

Sursa foto: pagina de facebook a părintelui Constantin Necula

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate