Pregateste-te eficient de Sarbatori!

Curatenie, goana dupa cadouri, cumparatul si impodobitul bradului… Ai multe de facut, ca sa poti trai bucuria Craciunului alaturi de cei dragi, dar sugestiile noastre te vor ajuta sa „bifezi” toata lista. Incearca si te vei convinge!

Incepe cu inceputul: ordinea si curatenia. Dupa aceea vei putea continua, sistematic, seria pregatirilor.

– Nu incerca sa le faci tu singura pe toate, ci coopteaza-i la treaba si pe ceilalti din familie. Cere-le sa-si faca ordine in camere, pe birouri etc. si sa arunce tot ce e de aruncat la gunoi. Mai putin hainele care le-au ramas mici ori care nu le mai plac; instruieste-i sa le puna deoparte – pe acestea le poti darui oricand unor oameni sarmani, care sigur le vor aprecia.

– Daca tot s-au antrenat la treaba, de ce nu i-ai ruga sa dea si cu aspiratorul in toata casa, ca doar si ei fac praf?! Unde mai pui ca, pe deasupra, au si destul liber, fiind in vacanta.

– Verifica, pe rand, dulapurile din bucatarie in care ai alimente; daca acestea au datele de fa-bricatie expirate, arunca-le.

– Urmeaza cuptorul aragazului: verifica-i flacara, sa nu iti mai afume si vasele in care pregatesti mancarea de Craciun. Șterge-l luna, cu un produs special.

– Cauta din timp formele pentru cozonaci, blatul de tort sau alte prajiturele pe care ai de gand sa le faci.

– Sterge frigiderul/combina frigorifica si dezgheata rapid congelatorul. Iata cum procedezi: deconecteaza-l de la retea si scoate tot afara. Asaza apoi pe gratarul din mijloc un vas cu apa fierbinte si inchide-i usa. Dupa 15 minute, inlocuieste apa care s-a racit cu alta fierbinte. Repeta pana cand se topeste toata gheata.

– Pregateste apoi „terenul” pentru oaspetii care vor dormi la voi. Asadar, vezi daca ai suficiente asternuturi spalate, calcate si frumos mirositoare – numai bune de folosit. Procedeaza la fel si cu prosoapele.

– Asigura-te ca ai destule plapumi/pilote. Daca nu, poate ca nu ar fi o idee rea sa le completezi cu niste paturi groase, de lana, de la magazin – pe termen lung, merita sa faci investitia. La fel, nu ar strica sa pregatesti mai multe perechi de papuci de casa.

– Verifica tu, ca sa te asiguri ca totul este in regula, instalatia electrica pentru brad si starea ornamentelor de anul trecut. Daca nu iti mai plac, esti libera sa cumperi altele, mai frumoase.

– Pregateste-ti si trusa de prim ajutor cu remedii de sezon precum pastile, comprimate, ceaiuri, pentru gripa si raceala, dar si pentru indigestie (la ordinea zilei!), mahmureala (asijderea!), antinevralgice, plasture etc.

– Sigur nu veti nevoie de asa ceva, dar este bine sa ai la indemana cateva informatii utile precum telefonul de la salvare (961) si faptul ca farmaciile din marile retele sensi Blu si Help Net au program nonstop.

Detalii, detalii, detalii…
– Gandeste-te din timp ce cadouri vrei sa oferi celor dragi si stabileste o suma realista pentru fiecare (de pilda, cadoul pentru sotul tau nu se poate compara cu cel pentru matusa lui…).

– Cand gasesti ceva care iti place, cumpara imediat – chiar daca te costa mai mult, diferenta o vei „recupera” din alta parte.

– Nu ai pic de timp sa mergi dupa cadouri? Internetul e salvarea ta – google iti va aduce in casa orice magazin virtual doresti. Nu iti ramane decat sa comanzi…

– Trimite felicitarile in timp util, ca sa ajunga in Ajun sau chiar in prima zi de Craciun. Mai intai pe cele din strainatate, astfel: 8 decembrie este ultima zi de expediere pentru Australia, Noua Zeelanda, America Centrala si de sud, zona Caraibelor, Africa, Orientul Mijlociu, Asia, Orientul Indepartat (fara Japonia); 11 decembrie: SUA, Canada, Japonia, Europa Occidentala; 13 decembrie: Europa de Est; 19-21 decembrie: in tara; 21-22 decembrie: loco (aplicabil pentru Bucuresti).

– Daca vrei sa scutesti ceva timp cand le scrii, foloseste lista actualizata cu nume si adrese din calculator; doar le printezi si le lipesti pe plicuri!
– Incearca sa pui cate o felicitare personalizata si langa fiecare tacam, pe masa festiva.

Stii sa alegi bradul?
– Acum, oferta de brazi e foarte bogata calitativ si cantitativ. De aceea, ar fi pacat sa dai banii pe orice (doar sa mai scapi de un articol pe lista de cumparaturi) si oricum (sa achi-zitionezi ce gasesti, nu ce iti doresti).

– Presupunand, deci, ca stii in ce camera vei aseza pomul, masoara inaltimea acesteia, sa nu ai surpriza ca este prea inalt ori prea scurt. In general, socoteste un spatiu de cel mult 50 cm intre tavan si varful bradului (cu globul-stea cu tot).

– Aparute de cel mult doi-trei ani pe piata noastra, soiurile scandinave se vand din ce in ce mai bine, chiar daca sunt mai scumpe decat cele autohtone. sunt brazi vigurosi (adica rezista mai mult), cu forme perfecte, parca desprinse din cartile cu povesti pentru copii, cu ace cerate si culori pregnante (verde-intens, verde-albastrui). Daca dispui de fonduri, ei sunt alegerea ideala.

– Brazii romanesti cerati sunt foarte frumosi, miros a cetina – „bio”! – si sunt mai accesibili ca pret.
– Un ultim sfat: desi molidul e cel mai ieftin, nu-l cumpara decat in cazul in care nu ai alternativa. Dupa trei zile, crengile se vor lasa, triste, la podea – si impreuna cu ele ornamentele. Cat despre acele risipite peste tot, asta e alta poveste…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Decoratiuni