Prăjitura Ecler fără coacere
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/09/prajitura-ecler-fara-coacere.jpg)
Eclerele sunt desertul preferat al multora dintre noi și pot fi preparate în diverse variante: cu ciocolată, cu vanilie, cu ness, cu biscuiți. De data aceasta, îți propunem o rețetă reactualizată – prăjitura Ecler fără coacere.
Prăjitura Ecler este cel puțin la fel de delicioasă ca eclerele tradiționale, dar ceva mai sănătoasă pentru că nu presupune preparare termică. În plus, se prepară mult mai rapid, evident, dacă nu luăm în considerare timpul de așteptare pentru răcire.
De ce ingrediente ai nevoie la prăjitura Ecler fără coacere
– 1 pachet de biscuiți graham
– 2 plicuri de budincă de vanilie (cca 100 g fiecare)
– 3 ½ căni de lapte
– 250 g frișcă rece
Pentru glazură, vei avea nevoie de:
– 3 linguri de cacao
– 1 ½ cană zahăr pudră
– 3 linguri de unt la temperatura camerei
– 3 linguri de lapte cald
Cum prepari prăjitura Ecler fără coacere
Pentru început, amestecă toate ingredientele pentru glazură până se omogenizează. Dacă preferi o glazură ceva mai groasă, mai adaugă zahăr pudra. Dacă, dimpotrivă, o preferi mai subțire, mai adaugă puțin lapte.
Ocupă-te apoi de compoziția prăjiturii. Amestecă budinca de vanilie cu cele 3 ½ căni de lapte până ce se omogenizează. Etapa aceasta n-ar trebui să-ți ia mai mult de 2 minute. Adaugă frișca și încorporeaz-o ușor.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și așază în ea un strat de biscuiți. Unge-i cu jumătate din cantitatea de budincă. Acoper-o cu un al doilea strat de biscuiți, pe care îl vei unge, la rândul lui, cu budinca rămasă. Adaugă și ultimul strat de biscuiți și peste ei toarnă glazura.
Delicioasa prăjitură Ecler fără coacere este gata. Partea grea, însă, abia de acum începe, căci va trebui să aștepți cel puțin 8 ore până vei putea să o mănânci. În cele 8 ore, prăjitura trebuie să stea la rece.
Poftă bună!
Sursa foto: 123rf.com