Prăjitură cu fructe de pădure
20 bucăți gata în 20 minute + 1 oră și 30 minute timp de închegare, 372 calorii, 24 g grăsimi, 24 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării prăjiturii
250 g fursecuri sfărâmicioase, rupte
100 g nuci pecan
500 g ciocolată albă, ruptă + 50 g pentru ornat
200 g unt nesărat, tăiat cuburi mici
300 g amestec de fructe de pădure
Cum prepari prăjitura cu fructe de pădure
1 Mărunțește fursecurile în tocătorul electric și apoi pune-le într-un bol. Procedează la fel și cu nucile.
2 Într-un vas la bain marie pune ciocolata, untul și 3 linguri din pesmetul de fursecuri, pentru a se topi. Amestecă, ia vasul de pe foc și lasă deoparte. Încorporează ingredientele rămase și amestecă bine.
3 Tapetează cu hârtie de copt o formă de 22×33 cm și toarnă compoziția. Nivelează suprafața și presară fructele de pădure. Lasă să se închege cel puțin 2 ore. Topește ciocolata pentru ornat și decorează prăjitura. Taie-o în bucăți mici și servește.
PONT Prăjitura se pretează foarte bine ca desertul de la pachet – în altă variantă înlocuiește nucile cu fistic și încearcă și cu ciocolată cu lapte sau amăruie.