Alege pere coapte şi tari care îşi păstrează forma şi nu se sfărâmă atunci când sunt coapte.
12 porţii • Gata într-o oră • 313 călorii per porţie • 14 g grăsimi
150 g unt nesărat
100 g miere polifloră
100 g miere de tei
275 g făină
1 pliculeţ praf de copt câteva picaturi esenţa de vanilie
2 linguriţe amestec de condimente: scorţişoara şi cuişoare măcinate
2 ouă, bătute
3 pere, curăţate şi tăiate felii
20 g ghimbir razuit
3 prune mari taiate felii
PENTRU CRUSTĂ CROCANTĂ
40 g unt, tăiat cuburi
30 g zahăr brun
75 g făină
1 Păstaie de vanilie Bourbon, de la Dr. Oetker
2 Combină untul cu mierea şi încalzeşte pe foc până când untul se topeşte. Lasă la răcit.
3 Între timp, încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată de 20 cm. Pentru a prepara crustă crocantă combină ingredientele.
4 Într-un bol larg, combină făina, praful de copt şi esenţa de vanilie, condimentele şi fă o adâncitură în mijloc. Încorporează ouale în amestecul de miere şi combină cu faină şi mirodeniile.
Vezi şi Pudding clasic cu smochine şi migdale