Practic – Cum să faci o curăţenie rapidă de Paşte!

De ce anume ai nevoie pentru curăţenia din living şi dormitor

Detergenţii de covoare sunt la fel de buni pentru mochete şi canapele, dar şi pentru tapiţeria textilă din maşină: Bio Carpet (500 ml, 17,50 lei) sau Vanish şampon covoare (750 ml, 13,50 lei).

Atenţie la concentraţie! Diluează-le în raportul indicat pe ambalaj, altfel curăţarea ar putea să fie atât de radicală încât să lase pete decolorate.

Detergenţii cu aloe vera protejează mâinile, dar şi materialele sensibile, cele care se pot toci (mătasea) sau scămoşa (mohairul).

Pentru acest tip de materiale se recomandă detergenţii lichizi sau pernuţele cu gel.

Albul rufelor este protejat nu numai prin acţiunea propriu-zisă de albire – un principiu deja depăşit – ci şi prin îndepărtarea din apă a impurităţilor.

Persil Expert Color (32 de pernuţe, 42,75 lei) elimină rugina din apă.

Perdelele se usucă la fereastră. Spală-le fără stoarcere, scurge-le în baie, apoi pune-le ude la locul lor şi vor rămâne întinse, fără să mai necesite călcare.

Rolele pentru scame Scotch Brite (13,90 lei) sunt, pe cât de simple, pe atât de eficiente.

Când foile adezive se termină, poţi să le înlocuieşti cu un set rezervă (20 lei – sunt mai multe decât pe rola originală!).

Deodorantele de cameră se găsesc în trei variante de bază: geluri şi lichide, dispozitive cu alimentare electrică şi sprayuri, care impun anumite precauţii: fiind toxice pentru animalele mici, se recomandă îndepărtarea din încăpere a coliviilor cu păsări înainte de pulverizare, precum şi evitarea zonei în care se află acvariul.

Jos naftalina! Nu-i aşa că e o veste bună? Acum poţi să ţii moliile la distanţă cu gelurile plăcut parfumate – levănţică sau lemn de cedru – de la Raid (6 buc, 15 lei) sau Aroxol (6 buc, 14,40 lei).

Mobila şi podelele de lemn (parchetul) împart aceleaşi produse care le curăţă şi le protejează, elimină alergenii, sunt antistatice şi dau strălucire. Pronto 5 în 1 (11,30 lei), Rivex cu ulei de măsline (7,60 lei), Pronto Extra Protezzione (18 lei) sau gama Sano (11,80 lei – 17,90 lei) care sunt câteva opţiuni posibile.

Şerveţele antistatice pentru mobilă Pronto (24 buc, 15,50 lei) şi Savo (20 buc, 12,10 lei) curăţă, lustruiesc, parfumează şi se aruncă după ce şi-au îndeplinit misiunea

Pentru aparatura electronică, există o variantă specială: Pronto Electronice (13,40 lei).

Anticalcar, obligatoriu! Nu numai că protejează maşina de spălat, dar combătând duritatea apei face spălarea mai eficientă.

Pont – Uneori, întâmplător sau nu, ambalajul unui produs mai ieftin seamănă cu al produsului mai bun. Fii atentă la nume.

Ţine cont! Produsele de curăţenie au şi ele un termen de garanţie – verifică-l! Ar putea să expire în 18 luni, doi sau trei ani.

Bucătăria

Oricât te-ai strădui, nu poate să strălucească totul, tot timpul. Pentru ocazii speciale, poţi să obţii asta!

Pentru cuptoare şi vase arse apelează la produse din categoria grea: detartrante ca Nufăr (7,40 lei), Triumf (8 lei), Sano Forte Plus (13,30 lei).

Protejează-te! La folosirea acestora sunt obligatorii mănuşile. Dacă produsul se pulverizează, se recomandă chiar ochelari de protecţie. 

Degresarea e sarcina cea mai importantă. De asta se ocupă cu succes Cif Kitchen Degreasser (varianta verde din gamă, 8 lei), Ajax Kitchen (10,75 lei)

Lavetele umede absorbante care se găsesc în seturi de câte trei sau cinci bucăţi, de diferite culori sunt excelente pentru finisare. Chiar dacă se usucă, ele se pot umezi din nou şi, bine spălate la sfârşit, au viaţă lungă (3,50 lei – 6,60 lei).

Frigiderul poate fi spălat cu detergent de vase, dar e incomod să manevrezi un spălător care lasă dâre, apoi să clăteşti şi să ştergi prin toate cotloanele. Alege un detergent special pentru frigider, cum e Sano (8,50 lei), care se pulverizează, nu este toxic şi nu necesită clătire.

Chiuveta şi aragazul de inox se curăţă cu Cif Inox (16,95 lei) sau cu orice produs care are proprietatea de a degresa şi de a îndepărta calcarul. După spălare, clăteşte şi şterge cu o lavetă absorbantă.

 

 

 

Bine că există!

Sigur au fost create de cineva care se ocupă de gospodărie şi a întâmpinat aceleaşi probleme ca tine.

Lavetele cu argilă Spală Sigur (10 buc, 9,60 lei) sunt de unică folosinţă şi se pun la spălat împreună cu rufele pentru a absorbi din apă culoarea ieşită din rufe.

Punga de spălat rufe e dintr-o plasă rezistentă şi protejează lucrurile sensibile, care riscă să se încurce şi să se agaţe în maşina de spălat: dresuri, cordoane, sutiene cu copci şi arici. Delhaize, 40 x 33 cm, 7 lei.

 Încălţămintea din piele întoarsă se poate curăţa cu buretele cu silicon special, cu porozitate foarte mare, marca 365 (5,50 lei), care evită lustruirea.

 

Iată cum putem curăţa baia!

Trei sunt cerinţele de bază: să dezinfecteze, să aibă proprietăţi anticalcar şi să prevină formarea mucegaiului.

Dezinfectantele au rolul să distrugă bacteriile, ba chiar mai mult: virusurile şi fungii (chiar fungii fibroşi şi microfungii!).

 

Fie folosim tradiţionalele dezinfectante pe bază de hipoclorit de sodiu, ca Domestos (8,20 lei), fie unii pe bază de acid fosforic, ca Igienol (14,60 lei) şi Savo 3 în 1 (10 lei).

Surfactanţii din lista de ingrediente a produselor de curăţat sunt compuşi organici care au rolul de a diminua tensiunea la suprafaţa lichidelor, ceea ce face ca acestea să se întindă uşor pe suprafeţe şi să fie repede absorbiţi de lavete.

Anionici, cationici, neionici, amfoterici – uită de asta, e chimie curată! Important este să fie sub 5% din volum pentru ca toxicitatea lor să nu fie periculoasă.

Mucegaiul îşi face casă în spaţiile umede, cum e baia: pe faianţă şi gresie, pe chitul sau siliconul din rosturi, pe perdeaua de la duş sau chiar pe peretele zugrăvit.

Împotriva lui, poţi folosi Savo antimucegai (17,50 lei) sau Ceresit STOP mucegaiului (22 lei).

Nu îndepărta mucegaiul înainte de a pulveriza produsul pe el, ca să nu rişti împrăştierea şi chiar inhalarea sporilor!

Autor: Mihaela Serea

Vezi si Cum sa pastrezi curatenia fara efort?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni