Relația fiecarei persoane cu mâncarea este unică. Pentru oricare dintre noi, mâncarea nu reprezintă doar o sursă de energie. Ce înseamnă aceasta pentru cei care se confruntă cu mâncatul compulsiv?
Din punctul de vedere al recomandărilor privind alimentația, totul pare simplu: avem nevoie de 3 mese principale și de 2 gustări pentru a ne bucura de o dietă echilibrată și de un stil de viață sănătos. Și-atunci de ce nu este suficient pentru acele persoane care ar ronțăi în continuu câte ceva?
Există mai multe motive care stau la baza a ceea ce se numește mâncatul compulsiv. În primul rând, este vorba despre o cauză emoțională. Iar în această zonă, există numeroase variante. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt perioadele stresante și dezamăgirile din viața personală, dar și profesională. Un alt factor ar putea fi plictiseala. Și nu în ultimul rând, poate că nu consumi alimentele care să-ți domolească pofta de mâncare, de aici și nevoia de a ronțăi mereu ceva.
Dacă îți dorești să controlezi mai bine această situație, dar nu știi de unde să începi, iată câteva recomandări.
Încearcă să respecți orarul meselor și importanța lor. Conform un studiu citat de www.healthline.com, persoanele care mănâncă un mic dejun copios vor mânca mai puțin gras de-a lungul zilei.
Drumul spre controlarea comportamentului alimentar este unul dificil. Tocmai de aceea, țelul tău trebuie să fie clar atunci când încerci să te reorganizezi din acest punct de vedere.
Citește și: Migrenele sunt cauzate de schimbările vremii?
Foto: 123rf.com